Revista Tomis

Tururi ghidate gratuite pe falezele din Constanța și Mamaia

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează, în acest sezon estival, tururi ghidate gratuite pe faleza orașului, dar și pe faleza stațiunii Mamaia.

Întâlnirile vor fi organizate periodic în weekend, dar și în timpul săptămânii, iar participanții vor afla povești interesante despre „clădiri emblematice ale arhitecturii de vilegiatură de la malul mării”, după cum precizează organizatorii.
Puncte de atracții vor fi cazinourile din Constanța și din Mamaia. Tururile de prezentare nu includ vizite în interiorul clădirilor. 

Primele patru întâlniri ghidate, din totalul celor 32, au fost deja programate în acest weekend: sâmbătă, 22 iunie, de la orele 10.00 și 11.30, respectiv duminică, de la orele 17.30 și 19.00.

Înscrierile se vor  face la nr. de telefon 0735 105  373, organizatorul tururilor fiind Cristian Cealera, reprezentant al muzeului constănțean. 

Cele 32 de tururi ghidate, programate între  22 iunie și 22 septembrie, sunt incluse în proiectul „Patrimoniul arhitecturii de vilegiatură de la malul mării – Istoria Cazinoului din Constanța și a Cazinoului din Mamaia”, implementat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în perioada februarie-noiembrie 2004, cu cofinanțarea Administrației Fondului Cultural Național.

Mai multe texte
Citește și