Revista Tomis

„Poezia mării”, eveniment editorial la Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța invită publicul joi, 20 iunie, de la ora 17.00, la un eveniment editorial care trimite cu gândul la vacanță, deoarece are în prim-plan o atracție estivală la mare căutare în zilele toride, marea. 

Volumul care va fi lansat astăzi, în aula instituției de cultură, antologia „Poezia mării”, a apărut anul acesta la Editura „Celebris” din Constanța și îl are ca editor pe prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici. Conform gazdelor, „antologia reunește poeți invitați din toate colțurile țării și pe majoritatea poeților Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România”.

Lucrarea este rod al Festivalul Național de Poezie Art.Poetica@Ovidius, ediția a II-a, care s-a desfășurat în perioada 6-7 octombrie 2023. Atunci a fost lansat o altă antologie, „Poezia vinului”, care a reunit poezii inedite compuse în cadrul primei ediții a festivalului. 

Vor prezenta antologia „Poezia mării” prof. univ. dr. habil Angelo Mitchievici, managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” și redactorul-șef al revistei „Ex Ponto”, prozatorul Ovidiu Dunăreanu.

Mai multe texte
Citește și