Revista Tomis

Tur cultural cu parfum de tei și cu gândul la Eminescu

În această joi, în semn de omagiu adus poetului național Mihai Eminescu, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc sâmbătă 135 de ani, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan, ghid în turism, invită publicul să meargă la pas prin peninsulă, pentru a afla povești atractive și a descoperi clădiri vechi. 

Turul Cultural „Mihai Eminescu” va începe de la ora 18.00, la statuia Lupa Capitolina și va dura două ore, iar participarea este gratuită. 

Conexiunea specială a lui Eminescu cu mica urbe a vremii, de la țărm de mare și evocarea Constanţei/ Chiustenge în prețioasele sale scrisori, fac dovada unui fin observator. Turul cultural se constituie într-o adevărată călătorie în timp, participanții având ocazia de a merge pe urmele pașilor «poetului nepereche» și a descoperi aspecte inedite privind legătura sa cu regalitatea, dialogul și susținerea pe care a avut-o din partea Reginei Elisabeta”, spun organizatorii.  

Traseul presupune popasuri în fața unor edificii reprezentative, dar nu numai: Palatul Regal, Casa Grigorescu, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Piața Ovidiu, Moscheea Regală „Carol I”, Strada Nicolae Titulescu, la „hotelul lui Eminescu”, unde poetul a fost cazat în vara anului 1882 și din mansarda căruia i-a scris Veronicăi Micle, Bulevardul Regina Elisabeta, statuia Reginei Elisabeta, Cazino, dar și la bustul de pe faleza Cazino. 

Mai multe texte
Citește și