Revista Tomis

O invitație de neratat – „DescOperă La Traviata” 

La mijlocul săptămânii, Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” invită publicul pasionat de muzică la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” pentru a petrece o seară specială în companiei muzicii lui Giuseppe Verdi, prin intermediul uneia dintre operele sale celebre, „Traviata”. 

Publicul va avea posibilitatea să asculte miercuri, 12 iunie, de la ora 19.00, celebra operă verdiană, inclusă în cadrul turneului național „DescOperă La Traviata”. Reprezentația faimoasei opere, în viziunea regizorului Alexandru Nagy și cu o coregrafie semnată de Sandra Mavhima, se va desfășura cu participarea extraordinară a orchestrei, corului si baletului Operei Naționale Bucuresti – dirijor Daniel Jinga, precum și a soliștilor Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. 

Rolul Violettei Valéry va fi interpretat de soprana Georgiana Dumitru, iar tenorul Andrei Manea va fi Alfredo Germont. 

Obiectivul nostru este de a aduce cât mai mulți tineri la operă, pentru a începe să iubească această formă de artă, să o înțeleagă și să descopere o perspectivă nouă și captivantă asupra operei. Într-o lume în continuă schimbare, credem cu tărie că opera poate fi un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, oferind tinerilor o experiență culturală de neuitat. Prin spectacolele noastre, ne propunem să demontăm stereotipurile și să arătăm că opera nu este doar pentru cunoscători, ci pentru oricine este deschis să exploreze noi orizonturi artistice”, este de părere regizorul Alexandru Nagy. 

Conform organizatorilor, spectacolul  „DescOperă La Traviata” nu este „doar o reprezentație clasică, ci o călătorie modernă și emoționantă destinată cu precădere publicului tânăr”, deoarece soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” aduc pe scenă „o versiune contemporană, plină de viață și pasiune, menită să facă opera accesibilă și relevantă pentru noile generații”. 

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. 

Mai multe texte
Citește și