Revista Tomis

„Viciu și istorie la Kustenge”, expoziție de pipe și lulele la Castelul Corvinilor din Hunedoara

La Castelul Corvinilor din Hunedoara este deschisă, în perioada 7 iunie – 7 august, expoziția „Viciu și istorie la Kustenge” cu pipe și lulele din colecția Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). 

Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 7 iunie, în prima zi a Târgului European al Castelelor, ediția a IX-a, eveniment de promovare a turismului cultural. 

„Muzeul constănțean se prezintă cu un stand propriu de promovare a patrimoniului cultural și arheologic al județului Constanța, unde vizitatorilor le sunt prezentate oferta turistică a zonei noastre, cetățile, Edificiul Roman cu mozaic și prețioasele  artefacte care fac parte din patrimoniul Muzeului, mare parte din acestea regăsindu-se reproduse în colecția de bijuterii Scythia Minor. Participarea la acest târg se înscrie pe linia de promovare a bogăției culturale și arheologice a spațiului dobrogean, promovată constant de instituția noastră”, au declarat reprezentanții MINAC referindu-se la participarea la Târgului European al Castelelor. 

Alături de MINAC, la eveniment mai peste 20 de instituții muzeale, atât din România, cât și din Uniunea Europeană.

Anul acesta, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost declarat „Destinația anului 2024”, la categoria „Atracții cultural-educative”, în cadrul unui concurs național de promovare a turismului românesc.

Sursă foto: Muzeul Castelul Corvinilor și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Mai multe texte
Citește și