Revista Tomis

Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, la Constanța 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Muzeul de Artă Populară Constanța și Asociația „Amintiri din Dobrogea” marchează, în avans, sâmbătă, 11 mai, Ziua Națională a Costumului Tradițional din România. Aceasta se sărbătorește în cea de-a doua duminică din luna mai, începând cu anul 2016, conform Legii nr. 102/ 2015. 

Evenimentul se va desfășura pe platoul din fața muzeului constănțean în intervalul orar 10.00-16.00. 

În programul manifestării, care se va derula sub genericul „Ziua Națională a Portului Tradițional din România”, sunt incluse o serie de activități interactive, menite „să  încurajeze dialogul intercultural și să promoveze patrimoniul cultural al etniilor din Dobrogea”, după cum au precizat organizatorii.

De la ora 10.30, comunităților etnice își vor prezenta costumele specifice tradiționale, iar începând cu ora 12.00 va avea loc o paradă specială, în prim-planul căreia se vor afla costumele mamă-copil. Cele mai frumoase vor fi premiate. 

Organizatorii au pregătit pentru cei mici ateliere de creație. Prichindeii vor fi ajutați să realizeze obiecte și accesorii folosind ca sursă de inspirație tradițiile culturale ale etniiilor care locuiesc între Dunăre și Mare Neagră. 

Parteneri ai evenimentului „Ziua Națională a Portului Tradițional din România” sunt Asociația „Viitorul orașului tău”, Grădinița „Mugurel” din Constanța, precum și comunitățile etnice din Dobrogea.

DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: