Revista Tomis

revistă de cultură

Filmele din seria „B.D.”, proiectate gratuit la Constanța

Facebook
Twitter
WhatsApp

La final de săptămână, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” invită publicul în sala de cinema, pentru a sărbători șase ani de când fostul Cinematograf „Republica” a fost transformat în Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. 

Aniversarea se va întinde pe parcursul a patru zile, în perioada 20-23 aprilie, organizatorii pregătind evenimente pentru toate vârstele. 

Punctul central al programului aniversar îl constituie proiecția celor trei filme din seria „Brigada Diverse”, pe scurt „B.D.”, produse în anii 70, în regia lui Mircea Drăgan, cu un scenariu scris de Nicolae Țic, având în distribuție mari actori precum: Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Iurie Darie, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu și Jean Constantin. 

Primul film al seriei, „B.D. intră în acțiune”, va putea fi văzut sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 14.00. Va fi urmat, începând de la ora 16.00, de „B.D. în alertă!”, după care, de la ora 18.00, acțiunea Brigăzii Diverse se va muta… la munte și la mare. 

Intrarea este gratuită. 

În programul aniversar „Zilele Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin – 6 ani de la inaugurare” mai sunt incluse: spectacolul „Magie și comedie cu Robert Tudor”, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11.00, precum și un concert aniversar, susținut de Ștefan Bănică în zi de mare sărbătoare creștină, de Sfântul Gheorghe, marți, 23 aprilie, de la ora 19.00. 

De asemenea, duminică, 21 aprilie, toate filmele care vor fi proiectate la Centrul „Jean Constantin” vor avea tarif unic, aniversar: 12 lei.  În programul zilei sunt incluse: animația „Micuța Ping și dragonul” – ora 11.00, filmul „Lassie, o nouă aventură” – ora 13.00, drama „Back to black. Povestea lui Amy Winehouse”  – ora 15.00, documentarul „Nasty” – ora 17.30 și filmul horror „Abigail” – ora 19.30.

Tot în programul aniversar este inclusă și expoziția „Pasiuni”, realizată de cursanții de la Clasa de Pictură și Grafică a Centrului „Teodor T. Burada” – profesor coordonator Ioana Călinescu. Vernisajul este programat sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 16.30. 

Expoziția va rămâne deschisă până pe 27 aprilie 2024, în spațiul expozițional al Centrului „Jean Constantin”. 

DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: