Revista Tomis

Expoziții de carte religioasă și grafică vectorială, de Ziua Mondială a Artei

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ziua Mondială a Artei, sărbătorită anual în data de 15 aprilie, în semn de recunoaștere a contribuției oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale, va fi marcată la Constanța printr-un inedit parteneriat.

Este vorba despre o colaborare între trei instituții cu profil cultural și educativ: Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Biblioteca Universitară „Ioan Popișteanu” din cadrul Universității „Ovidius” și Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța. 

Sub egida „Povești sacre, interpretări moderne”, publicul este invitat luni, de la ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, pentru a vedea o expoziție de carte cu subiect religios și expoziție de grafică vectorială. 

Aceasta din urmă este realizată de elevi din clasele a IX-a A, a X-a A și a XI-a A de la Liceul Tehnologic ,,Tomis” Constanța, specializarea Tehnician operator procesare text/ imagine, coordonați de prof. ing. Alexandrina Macarov.  Surse de inspirație le-au fost textele biblice și creația unor poeți precum: Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Vasile Voiculescu și Vasile Alecsandri. Lucrările aau fost realizate în diferite programe de tehnoredactare (CorelDraw, Photoshop, Word).

Proiectul „Povești sacre, interpretări moderne” este coordonat de: directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, dr. Laura-Ștefania Abibula-Stroe, directorul Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu”, prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae și prof. ing. Alexandrina Macarov – Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța. 

La vernisajul dublei expoziții vor participa, în calitate de invitați: directorul Muzeului de Artă Populară Constanța, lect. univ. dr. Florentin Sîrbu – Facultatea de Arte din cadrul UOC, directorul Liceului Tehnologic „Tomis” Constanța, prof. Rodica-Tatiana Pînzaru, președintele Societății de Haiku Constanța, prof. Laura Văceanu și prof. dr. Anastasia Dumitru și elevii săi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.

DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: