Revista Tomis

Filmul „Horia”, proiecție specială la Constanța  

Facebook
Twitter
WhatsApp

Lungmetrajul de debut al regizoarei Ana-Maria Comănescu, „Horia”, va fi proiectat la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența echipei.

La proiecția de la Constanța, programată duminică, de la ora 17.00,  vor participa actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, împreună cu regizoarea Ana-Maria Comănescu. La finalul filmului, cei trei vor putea răspunde curiozității celor aflați în sala de cinema. 

Surprizele nu se opresc de aici, deoarece participanții la proiecție pot participa și la tombola pentru motoreta Mobra din film, supranumită „bestia roșie”. 

Conform sinopsis-ului, filmul „spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării. După o ceartă cu tatăl lui, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său. Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole”. 

Premiera mondială a filmului „Horia” a avut loc în noiembrie 2023, la Festivalul de Film Black Nights de la Tallinn, Estonia. În România publicul l-a vizionat în avanpremieră națională la „Les Films de Cannes à Bucarest”, unde a fost prezentat în secțiunea competitivă „Avanpremierele toamnei” fiind recompensat cu Premiul Publicului.

DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: