Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ultimele întâlniri ale lui martie, la Teatrul „Oleg Danovski”

La final de lună și de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” propune publicului două întâlniri muzicale menite să ofere un tonus pozitiv, numai bun pentru a face provocărilor pe care le aduce astenia de primăvară. 

Prima întâlnire, programată sâmbătă, 30 martie, de la ora 19.00, în foaierul teatrului, va lua forma unui recital, „Ma dame” în cadrul cărui interpretarea vocală și cea instrumentală va fi completată cu mișcarea coregrafică. 

Soliștii serii vor fi soprana Nora Beneș, mezzosoprana Gabriela Dobre, pianista Natalia Gribinic, precum și cvartetul „Pontica”, format din Ioana Crudu – vioară, Dumitru Porcescu – vioară, Simion Crudu – vioară și violă și Anca Scarlat – violoncel. Lor li se vor alătura soliștii de balet Iguacel Sanchez, Mihai Pâslaru și Alexandros Karampatsakis. 

Duminică, 31 martie, de la ora 19.00, este programată opereta „O noapte la Veneția”, de Johann Strauss-fiul, sub bagheta maestrului de cor Adrian Stanache. 

Mesagerii bunei dispoziții, care vor introduce publicul în atmosfera de carnaval, unde la adăpostul măștilor totul pare permis, vor fi: Laura Eftimie, Silvia Simionescu, Mihaela Ionescu, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Ștefan Popov – București, Constantin Acsinte, Mihai Teodoru, Mircea Găvan – debut, Gabriela Dobre, Adrian Pîrlea, Robert Safta și Iulian Bratu.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Mario Nikolov din Bulgaria, scenografia este realizată de Adriana Urmuzescu, iar coregrafia îi aparține lui Mihai Mîndruțiu. 

Biletele pentru cele două evenimente se pot cumpăra, înainte de ora de începere, de la agenția teatrului, aflată în incinta instituției, iar pentru opereta „O noapte la Veneția”, acestea se pot achiziționa și online.

Sursă foto: Teatrul „Oleg Danovski”

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: