Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Începe Festivalul Filmului Francez

Timp de patru zile, în perioada 28-31 martie, la Constanța se va desfășura cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez, eveniment organizat de Institutul Francez din România, care împlinește, anul acesta, un veac de existență. În program sunt incluse patru filme premiate și/ sau selectate la festivaluri celebre.

Evenimentul va fi găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. 

Festivalul se deschide joi, 28 martie, de la ora 19.30, cu filmul „Câine rău” („Chien de la casse”), regizat de Jean-Baptiste Durand.

Vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cinefilii vor putea vedea „Cronica unei relații efemere” („Chronique d’une liaison passagère”), în regia lui Emmanuel Mouret. 

„Cartea cu soluții” („Le livre des solutions”), în regia lui Michel Gondry, este cea de-a doua proiecție a zilei fiind programată vineri, de la ora 20.00.

Duminică, 31 martie, de la ora 19.30, cinefilii sunt așteptați să vadă comedia „Un an dificil” („Une année difficile”), regizat de Olivier Nakache și Éric Toledano. 

Constanța se alătură astfel celorlalte 12 orașe din țară, care găzduiesc, în perioada 21-31 martie, Festivalul Filmului Francez: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

Un bilet la Festivalul de Film Francez costă 10 lei.

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: