Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Noapte de poezie”, joi, la Constanța

Constanța se află pe lista celor șapte orașe, alături de Arad, București, Craiova, Târgu Jiu, Sibiu și Timișoara, care  marchează joi, 21 martie, Ziua Mondială a Poeziei. 

Activitățile de la mal de mare, incluse în cadrul proiectului „Noaptea de poezie”, vor fi prefațate de o întâlnire care se va desfășura joi, de la ora 16.00, în spațiul expozițional al Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, unde este deschisă expoziția personală „Perechi”, semnată de Alexandru Parfinov, cursant al clasei de artă fotografică.  Atmosfera va fi animată de tineri pasionați de poezie de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și Colegiul Național „Mihai Eminescu” împreună cu două profesoare poete Silvia Șoșoiou și Irina Grigore. Invitată va fi poeta Mara Mihai, alături de tineri cursanți ai clasei de teatru a Centrului Cultural Județean „Teodor  Burada”, coordonați de actrița Ana Maria Ștefan. 

Seara, de la ora 19.00, tinerii poeți sunt invitați la „Noaptea de poezie”, care va începe în Club Doors. În prim-plan se vor afla poeții Bogdan Ghiu, Iulia Pană, Amelia Stănescu, Daniela Varvara și Mugur Grosu, dar și muzicienii Ioana Teodora Spînu, Alexandru Olteanu și White Trumpet. De asemenea, actorul Mircea Solcanu va recita din poemele regretatului George Vasilievici. 

Gazdele „Nopții de poezie” din Club Doors vor fi poetele Iulia Pană și Amelia Stănescu.

Programul evenimentului „nocturn” este organizat de Asociația „Euro CulturArt” fiind cofinanțat de Consiliul Județean Constanța și Centrul Cultural Județean „Teodor Burada”.

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: