Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Scriitorii Dobrogei, premiați sâmbătă

În penultima zi a săptămânii, scriitori și poeții Constanței și, de ce nu, cititorii lor sunt  așteptați la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” pentru a participa la un eveniment special din viața comunității oamenilor de litere. 

Este vorba despre ceremonia de decernare a Premiilor Filialei „Dobrogea” a Uniunii Scriitorilor din România și a premiilor revistei „Ex Ponto”, pe anii 2022 și 2023. 

Festivitatea este programată sâmbătă, 16 martie, de la ora 11.00, în aula Bibliotecii Județene. 

Eveniment emblematic pentru orașul Constanța, acordarea premiilor Filialei «Dobrogea» a Uniunii Scriitorilor din România este menită să aducă la cunoștința publicului literatura dobrogeană, scriitorii care o scriu și să ofere o perspectivă asupra valorilor pe care literatura le promovează în spațiul de cultură și civilizație dobrogeană, asupra identității culturale dobrogene”, precizează organizatorii. 

Juriul care acordă premiile, prezidat de prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, este format din: prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet, dr. Daniela Varvara, coordonatoare a festivalului „Poezie la nisip”, redactorul-șef al revistei „Ex Ponto”, Ovidiu Dunăreanu și Emilia Dabu, președinte al Clubului „Solteris”. 

Cvartetul „Ovidius”, constituit din Cristina Dinescu  – vioară, Mihai Dunărințiu – vioară, Tănase Garciu – violă și  Ghiorghiță Tănase  – violoncel, va anima muzical principalele momente ale ceremoniei. 

De asemenea, în cadrul evenimentului, publicul va putea vedea și expoziția de desen în cărbune și pastel „Informal”, semnată de Eusebio Spînu, unul dintre cei mai importanți ceramiști din România, care semnează și trofeele care se vor acorda ca premii, fiecare fiind o piesă unicat, după cum subliniază organizatorii.

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: