Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Weekend la… feminin, cu Mimi și Violetta, la Teatrul „Oleg Danovski”

La final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a pregătit publicului două opere celebre și emoționante care au în prim-plan două personaje feminine și destinul lor tragic: Mimi și Violetta Valery. 

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Boema”, de Giacomo Puccini, sub bagheta dirijorului nipon Koichi Inoue. 

Rolul principal, cel al delicatei Mimi, va fi interpretat de soprana Veronica Răceală. Colegi de scenă îi vor fi Răzvan Săraru, Daniel Pop, Marius Eftimie, Mihai Teodoru, Silvia Simionescu, Mircea Găvan, Andrei Băican, Cristian Parmac și Iulian Bratu.

Regia artistică a spectacolului „Boema” este semnată de Ognian Draganov, iar scenografia este creația lui Boris Stoinov. 

Duminică, 10 martie, de la ora 19.00, publicul este invitat să petreacă o seară memorabilă urmărind „Traviata”, de Giuseppe Verdi, sub conducerea muzicală a dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea.

În rolul principal, publicul o va putea asculta pe soprana Laura Eftimie, căreia i se vor alătura Doru Iftene, Marius Eftimie, Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Cristian Caragea, Adrian Pîrlea, Iulian Bratu, Ionela Duma și Ionuț Neagu.

Regia artistică a spectacolului este realizată  Anghel I. Arbore, scenografia este creată de Cătălin I. Arbore, iar coregrafia, de Fănică-Lupu Liești. 

Biletele se pot procura de la agenția din incinta Teatrului „Oleg Danovski”, cu aproximativ o oră înainte de începerea spectacolelor, dar și online

Sursă foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: