Revista Tomis

În căutarea mărțișorului potrivit, la Târgul de la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează în aceste zile, pe platoul din fața instituției de cultură, cea de-a XIX-a ediție a Târgului de Mărțișoare. 

Evenimentul reunește peste 30 de creatori de mărțișoare, care s-au străduit să se prezinte în fața publicului cu mici simboluri vestitoare de primăvară pictate, cusute, croșetate, modelate sau pirogravate.

Buburuze, fluturași, iepurași, porumbei, ghiocei și o grădină întreagă de flori multicolore, realizate din lemn, lut, fetru, pânză, lână, piele scoici, pănuși, licheni, mărgele și alte materiale, constituie puncte de atracție pentru vizitatori. 

Selecția participanților la această ediție a fost riguroasă, organizatorii având în vedere respectarea tradiției purtării mărțișorului.

Ineditul acestei ediții a Târgului de Mărțișoare constă în prezența graficianului Leonte Năstase, care realizează portrete-șarjă participanților la eveniment. Astfel, cei interesați pot solicita un mărțișor grafic, în format A4, care se poate înrăma acasă. 

Târgul de Mărțișoare, deschis luni, 26 februarie mai poate fi vizitat joi, 29 februarie și vineri, 1 martie, între orele 09.00-18.00.

Mai multe texte
Citește și