Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

În căutarea mărțișorului potrivit, la Târgul de la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează în aceste zile, pe platoul din fața instituției de cultură, cea de-a XIX-a ediție a Târgului de Mărțișoare. 

Evenimentul reunește peste 30 de creatori de mărțișoare, care s-au străduit să se prezinte în fața publicului cu mici simboluri vestitoare de primăvară pictate, cusute, croșetate, modelate sau pirogravate.

Buburuze, fluturași, iepurași, porumbei, ghiocei și o grădină întreagă de flori multicolore, realizate din lemn, lut, fetru, pânză, lână, piele scoici, pănuși, licheni, mărgele și alte materiale, constituie puncte de atracție pentru vizitatori. 

Selecția participanților la această ediție a fost riguroasă, organizatorii având în vedere respectarea tradiției purtării mărțișorului.

Ineditul acestei ediții a Târgului de Mărțișoare constă în prezența graficianului Leonte Năstase, care realizează portrete-șarjă participanților la eveniment. Astfel, cei interesați pot solicita un mărțișor grafic, în format A4, care se poate înrăma acasă. 

Târgul de Mărțișoare, deschis luni, 26 februarie mai poate fi vizitat joi, 29 februarie și vineri, 1 martie, între orele 09.00-18.00.

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: