Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Duo Kitharsis, în concert extraordinar la Constanța

De Dragobete, apreciatul grup muzical Duo Kitharsis, cu o impresionantă carieră în țară și peste hotare, va cânta la Constanța, la Muzeul de Artă Populară, începând cu ora 16.00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Concertul pe care îl propun cei doi muzicieni, Alexandra Petrişor, născută la Constanța  şi Dragoş Horghidan, născut la Cernavodă, este unul cu totul special. Se numește „Serenata” și un program eclectic, româno-spaniol, „apărut în urma simbiozei dintre pasiunea și vivacitatea muzicii specifice celor două țări, Spania și România, țări al căror folclor exprimă într-un mod transparent multitudinea trăirilor și sentimentelor ce pot varia de la cele mai intime până la cele mai înflăcărate”. 

Publicul va asculta lucrări din repertoriul compozitorilor Félix Máximo López, Pablo de Sarasate, Francisco Tárrega, Isaac Albéniz, Enrique Granados, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo, Grigoraș Dinicu, Iosif Ivanovici, care au fost adaptate pentru chitară de la clavecin, pian, vioară sau orchestră.

Un loc important îl ocupă piesa „Geamparok” , pe care Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu a dedicat-o special Duo-ului Kitharsis. 

 În deschiderea concertului de la Constanța, Cosmin Adăscăliței, cursant al The Flat Guitar Academy, va interpreta două piese la chitară clasică: „Romanța anonimă (Jeux Interdits)” și „Tango to Evora”. 

Programul  concertului  „Serenata”:

1. Manuel De Falla (1876-1946) – Serenata Andaluza

2. Félix Máximo López (1742-1821) – Variations del Fandango Español

3. Francisco Tárrega (1852-1909) – Recuerdos de la Alhambra

4. Joaquín Rodrigo (1901-1999) – Tonadilla – Allegro ma non troppo, Minuetto pomposo, Allegro vivace

5. Pablo de Sarasate (1844-1908) – Mélodie Roumaine, Op.47

6. Grigoraș Dinicu (1889-1949) – Hora Staccato

7. Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu (b. 1971) – Geamparock for Duo KITHARSIS

8. Iosif Ivanovici (1845-1902) – Valurile Dunării

Sursă foto: Duo Kitharsis – Facebook

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: