Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Festivalul Cetăților Antice Dobrogene, ediția 2023, surprins în imagini la Biblioteca Județeană 

Cei care nu au avut șansa să participe la Festivalul Cetăților Antice Dobrogene, ediția a doua, sau cei care doresc să-și amintească experiențele memorabile de acolo sunt așteptați la Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman”, acolo unde există o expoziție de fotografie ce surprinde imagini de la acest eveniment.

Nu trebuie să uităm că suntem înconjurați la tot pasul de urmele civilizației greco-romane, iar prin acest festival s-a  încercat creșterea vizibilității acestor monumente și transmiterea acestui mesaj unui public cât mai larg, într-un mediu diferit de cel tipic, pentru ca vizitatorii să poată înțelege că obiectele pe care le admiră în muzeu au istoria lor și au fost create și aparținut unor personaje reale și au fost descoperite în locuri care încă mai există”, au transmis organizatorii.

Ediția cu numărul doi a Festivalului Cetăților Antice Dobrogene a avut loc în iulie-august 2023 fiind organizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și implementată de Asociația Culturală Obsidian. 

Scopul festivalului a fost popularizarea comorilor arheologice, în special a cetăților antice, din județul Constanța: Capidava, Histria, Tropaeum Traiani, Ulmetum, Sacidava. 

Sursă foto: Biblioteca Județeană Constanța

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: