Revista Tomis

Festivalul Cetăților Antice Dobrogene, ediția 2023, surprins în imagini la Biblioteca Județeană 

Cei care nu au avut șansa să participe la Festivalul Cetăților Antice Dobrogene, ediția a doua, sau cei care doresc să-și amintească experiențele memorabile de acolo sunt așteptați la Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman”, acolo unde există o expoziție de fotografie ce surprinde imagini de la acest eveniment.

Nu trebuie să uităm că suntem înconjurați la tot pasul de urmele civilizației greco-romane, iar prin acest festival s-a  încercat creșterea vizibilității acestor monumente și transmiterea acestui mesaj unui public cât mai larg, într-un mediu diferit de cel tipic, pentru ca vizitatorii să poată înțelege că obiectele pe care le admiră în muzeu au istoria lor și au fost create și aparținut unor personaje reale și au fost descoperite în locuri care încă mai există”, au transmis organizatorii.

Ediția cu numărul doi a Festivalului Cetăților Antice Dobrogene a avut loc în iulie-august 2023 fiind organizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și implementată de Asociația Culturală Obsidian. 

Scopul festivalului a fost popularizarea comorilor arheologice, în special a cetăților antice, din județul Constanța: Capidava, Histria, Tropaeum Traiani, Ulmetum, Sacidava. 

Sursă foto: Biblioteca Județeană Constanța

Mai multe texte
Citește și