Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Weekend muzical cu un invitat special, la Teatrul „Oleg Danovski”

La final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul meloman în sala de spectacole pentru a se bucura de compania muzei Eutherpe. 

Weekend-ul cultural debutează vineri,16 februarie, de la ora 18.30, cu un concert simfonic sub bagheta dirijorului Rolynd della Sylvan din Statele Unite ale Americii, muzician și savant premiat internațional, doctorand al Universității din New York, cu studii post-doctorale și activitate didactică la Juilliard, New England Conservatory, London College of Music. 

Melomanii se vor delecta ascultând lucrări din creația compozitorilor: Aaron  Copland – „Fanfara pentru omul de rând”, Felix Mendelssohn-Bartholdy – Uvertura „Hebridele” și Antonin Dvorak – Simfonia nr. 9 în Mi minor, op.95 „Din lumea nouă”. 

Sâmbătă, 17 februarie, tot de la ora 18.30, constănțenii sunt invitați să se… încălzează sub  soarele Italiei ascultând îndrăgite canzonete incluse din programul spectacolului „O sole mio”, precum: „Non ti scordar di me”, „Parla piu piano”, „Chitarra romana”, „Volare”, „Santa Lucia”, „Funiculli, funiculla”.

Concepția acestui divertisment muzical este semnată de Gabriela Dobre, iar ambasadorii canzonetelor italiene sunt: Mihaela Ionescu, Silvia Simionescu, Veronica Răceală, Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Raluca Dărăban, Ionela Duma, Stela Sîrbu, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Mădălin Băldău și Daniel Pop.

Biletele pentru cele două evenimente ale săptămânii se pot cumpăra de la agenția Teatrului „Oleg Danovski”, aflată în incinta instituției de cultură, dar și online, de pe myticket.ro

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: