Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

O expoziție, un album și o carte despre britanicii de la Constanța

Cei care sunt pasionați de istoria orașului Constanța și care au fost impresionați de expoziția foto-documentară „Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882) – Portrete din trecut”, deschisă în toamnă, de Ziua Dobrogei, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, primesc vești bune: a apărut și catalogul expoziției, bun de luat și răsfoit acasă. 

Însumând 78 de pagini, albumul foto-documentar, româno-englez, semnat de dr. Cristian Cealera și dr. Petre Colțeanu, curatorii expoziției, va putea fi achiziționat începând de miercuri, 14 februarie, de la sediul muzeului constănțean. 

Veștile bune nu se opresc aici, deoarece anul acesta va apărea și cartea care  „va conține, în detaliu”, după cum asigură autorii, „povestea reală a supușilor Regatului Unit care au muncit și trăit aici, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea”. Sunt menționați câțiva dintre „cei care au contribuit la dezvoltarea micului oraș Kustendjie, actualul Constanța: Edith Perkins, Sir Samuel White Baker, Lady Florence Baker, consulii Blunt și Sankey, medicii Cullen și Bolton, managerul Edward Harris al III-lea, maiorul Stoker, scriitorul și inginerul Henry. C Barkley”. 

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: