Cei care sunt pasionați de istoria orașului Constanța și care au fost impresionați de expoziția foto-documentară „Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882) – Portrete din trecut”, deschisă în toamnă, de Ziua Dobrogei, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, primesc vești bune: a apărut și catalogul expoziției, bun de luat și răsfoit acasă.
Însumând 78 de pagini, albumul foto-documentar, româno-englez, semnat de dr. Cristian Cealera și dr. Petre Colțeanu, curatorii expoziției, va putea fi achiziționat începând de miercuri, 14 februarie, de la sediul muzeului constănțean.
Veștile bune nu se opresc aici, deoarece anul acesta va apărea și cartea care „va conține, în detaliu”, după cum asigură autorii, „povestea reală a supușilor Regatului Unit care au muncit și trăit aici, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea”. Sunt menționați câțiva dintre „cei care au contribuit la dezvoltarea micului oraș Kustendjie, actualul Constanța: Edith Perkins, Sir Samuel White Baker, Lady Florence Baker, consulii Blunt și Sankey, medicii Cullen și Bolton, managerul Edward Harris al III-lea, maiorul Stoker, scriitorul și inginerul Henry. C Barkley”.