Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Anotimpurile” lui Vivaldi, clasic versus rock 

Pasionații de muzică bună au motive de bucurie: pe 25 martie vor avea ocazie să asculte la Constanţa celebrele „Anotimpuri” ale lui Antonio Vivaldi în varianta clasică, dar și în reinterpretări rock, pop sau latino. 

Întâlnirea cu muzica marelui compozitor va fi facilitată de Orchestra Simfonică București și de doi soliști de excepție: violonistul Valentin Șerban și flautistul Cătălin Oprițoiu. 

Valentin Șerban, câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu (ediția 2020-2021), va reda cu pasiune varianta clasică, originală, compusă de Antonio Vivaldi.

Cătălin Oprițoiu, solist flaut și multiplu laureat al Concursului Internațional «Constantin Silvestri», România (1990-1993) câștigătorul Concursului Internațional de Flaut din Volos, Grecia, solo- flautist al Orchestrei Simfonice din Seul (Coreea de Sud) și solist al Orchestrei Simfonice București, ne va purta printr-o călătorie muzicală a unei noi versiuni a lucrării «Anotimpurile». Reorchestrată special pentru această ocazie de către Eduard Dabrowski, această reinterpretare include și diverse stiluri muzicale precum rock, latino, pop, care aduc un suflu nou acestei compoziții legendare”, spun organizatorii. 

Evenimentul va avea loc pe scena Centrului Cultural Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, de la ora 19.00.

Biletele se pot procura de pe platforma online iabilet.ro.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: