Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Un concert… hibernal și „Trubadurul”, primele evenimente ale lui februarie, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” luna Făurar începe cu o invitație la un concert simfonic special cu invitați din Coreea de Sud. Având titulatura, „Winter Music Festival”, evenimentul, programat vineri, 2 februarie, de la ora 18.30, îl va avea ca dirijor pe Jin Kwon Lee, un nume binecunoscut melomanilor tomitani de pe vremea când la Constanța funcționa Filarmonica „Marea Neagră”. 

Vor cânta în fața publicului: Si Ah Lee  – vioară, Si Won Lee – violoncel, Hye Soo Kim – oboi, Hae Leel Park – violă, Jeon Yun Choi – violoncel și soprana Seongsuk Lee. 

În program se regăsesc lucrări din creația compozitorilor: Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz von Suppé, Johann Stamitz, Georges Bizet, Pietro Mascagni, Andrew Lloyd Webber și Rebecca Clark.

Duminică, 4 februarie, de la ora 18.30, publicul este invitat să vadă și să asculte povestea „Trubadurului” verdian sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea.

Soliști sunt: Elena Rotari, Răzvan Săraru, Daniel Pop, Ana Maria Mladinovici – debut, Orest Pîslariu – București, Ionela Duma, Adrian Clinciu și Iulian Bratu. 

Regia artistică este semnată de Ognean Draganov, scenografia este creată de Boris Stoinov și Tvetanka Stoinova, iar coregrafia, de Fănică Lupu-Liești. 

În programul lunii februarie se mai regăsesc operele „Flautul fermecat”, de Mozart, „Carmen”, de Bizet, „Turandot”, de Puccini, un concert simfonic, divertismentul muzical „O, sole mio”, precum și premiera musical-ului „Frankie și Johnny”, programată pe 24 februarie.

Biletele se pot cumpăra de la agenția din incinta teatrului, dar online, de pe myticket.ro.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: