Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Târgul de Mărțișoare de la Muzeul de Artă Populară Constanța se va deschide pe 26 februarie

Deși este mai mult de o lună până la începutul lui martie, Muzeul de Artă Populară Constanța a anunțat deja când va avea loc Târgul de Mărțișoare, ediția a nouăsprezecea. Manifestarea, așteptată și de publicul larg, interesat de tradiția micul simbol al primăverii, dar și de expozanți, se va desfășura, anul acesta, în perioada 26 februarie-1 martie, pe platoul din fața instituției de cultură. 

Cu acest prilej, organizatorii au făcut publice și condițiile de participare care îi privesc pe expozanți, ceea ce  constituie pentru potențialii vizitatori o garanție a calității în spiritul tradiției. 

„Se acceptă doar creaţii originale, mărţişoare lucrate manual (modelate, pictate, pirogravate, cusute, brodate sau tricotate etc.), realizate din materiale diverse (lemn, fibre şi ţesături textile, ceramică, hârtie, mărgele, scoici, plante uscate, sticlă etc.).  

Deoarece Târgul îşi propune să promoveze tradiţia purtării mărţişorului ca simbol al primăverii şi amuletă aducătoare de noroc, organizatorii îşi rezervă dreptul de a respinge obiectele care se îndepărtează de ideea de mărţişor, apropiindu-se mai mult de cea de cadou handmade, acest fapt fiind valabil atât la selecţia pentru înscriere, cât şi pe durata desfăşurării evenimentului. Nu sunt acceptate brățări, inele, cercei, coliere sau alte podoabe și decorațiuni.  Încălcarea Regulamentului de participare atrage după sine eliminarea de la târg”, se precizează pe pagina de Facebook a instituției.

Sursă foto: Muzeul de Artă Populară Constanța – Facebook 

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: