Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Muzeul de Istorie Constanța și secțiile sale, vizitate gratuit de Mica Unire

De Ziua Unirii Principatelor Unite, sărbătorită în fiecare an la 24 ianuarie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va putea fi vizitat gratuit. 

De asemenea, miercuri, va fi intrare liberă și la expozițiile muzeelor din teritoriu: Histria, Adamclisi, Capidava și Hârșova.

Intrarea liberă se va face în intervalul orar 09.00-14.00.

Unirea Țării Românești cu Moldova, eveniment care a avut loc la data de 24 ianuarie 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, a fost primul pas spre Marea Unire de la 1918. Din acest motiv, evenimentul mai este cunoscut și sub numele de Mica Unire.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: