Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bal mascat cu farse și atmosferă de Revelion la Teatrul „Oleg Danovski”

Spre final de ianuarie, când gândul încă zboară la sărbătorile de iarnă care s-au încheiat, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul la o operetă spumoasă a cărei acțiune se petrece fix de Revelion. 

Așadar, sâmbătă, 20 ianuarie, pregătiți-vă de bal mascat și farse, prințul Orlovski vă așteaptă să petreceți o seară relaxantă în compania „Liliacului”, în acordurile muzicii lui Johann Strauss-fiul. 

Spectacolul, programat de la ora 18.30, aduce cu sine și emoțiile debutului pentru soprana  Silvia Simionescu care va debuta în rolul Adele. Rosalinde va fi soprana Nicoleta Ardelean, tenorul Doru Iftene îl va întruchipa pe Gabriel von Eisenstein. Din distribuție mai fac parte: Cristian Caragea, Maria Cernat, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre și Robert Safta.

Conducerea muzicală a operetei „Liliacul” va fi asigurată de Adrian Stanache.  Regia artistică a spectacolului este semnată de Ognian Draganov, scenografia e creația lui Cătălin I. Arbore, iar coregrafia e realizată de Fănică Lupu-Liești.

Duminică, 21 ianuarie, de la ora 18.30, se va dansa pe muzica anilor ’30-’60. Vor transmite emoția din muzica acelor ani soliștii lirici Veronica Răceală, Raluca Dărăban, Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Adrian Pîrlea, Cristian Parmac, Octavian Minea și Iulian Bratu. Vor dansa Iulian Ghencea și colegii săi. 

Concepția divertismentului muzical-coregrafic „Magic Swing” îi aparține Gabrielei Dobre, coregrafia e semnată de Iulian Ghencea, asistent coregrafie este Petronela Iordache, iar de light design s-a ocupat Ștefan Sterian.

Biletele pentru aceste spectacole pot fi procurate de la agenția din incinta teatrului, înainte de spectacole, dar și online.

Foto: „Liliacul” – Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: