Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Eminescu altfel”

Cei care doresc să sărbătorească Ziua Culturii Naționale în sala de spectacole sunt așteptați la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” luni 15 ianuarie, de ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, căruia îi datorăm această celebrare. 

Propus spre delectarea publicului este momentul cultural-artistic și educativ „„Eminescu altfel”, dedicat celor 174 de ani care se împlinesc de la nașterea poetului cu o cultură enciclopedică greu de egalat, pe care filosoful Constantin Noica l-a definit ca fiind „omul deplin al culturii românești”. 

Vor transpune publicul în universul eminescian actorii Dan Cojocaru și Grațian Prisacariu, alături de colegii lor de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”: Ioana Crudu, la vioară și Simion Crudu, la violă. 

Regia artistică a spectacolului este semnată de Aurel Palade. 

Întâlnirea este programată de la ora 12.30, iar accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: