Revista Tomis

Și la Constanța, copiii „fac coding” la Bibliotecă 

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman” îi așteaptă pe elevii de gimnaziu să se înscrie, până pe 31 ianuarie, în Clubul Code Kids, care va funcționa în cadrul instituției. 

„Toți cei care sunteți pasionați de calculatoare, robotică, știință, programare  și aveți vârste cuprinse  între 10  și 14 ani, vă așteptăm alături de noi pentru a experimenta acest proiect gratuit în cadrul Clubului CODE Kids Constanța, timp de doi ani. 

În cadrul CODE KIDS începători, copiii vor parcurge cursurile de IT de pe code.org, vor dezvolta animații și aplicații pe platforma scratch.mit.edu, pe lângă cursuri, vor avea și opționale practice și concursuri ( la sfârșitul anului vor participa la Târgul național de științe).

În cadrul Proiectului CODE Kids, copiii fac coding în bibliotecile publice, participă la activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul instituției și sunt încurajați să se implice activ în proiectele Bibliotecii”, spun organizatorii. 

„CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un proiect național gratuit de IT și STEM, implementat de Fundația Progress Bistrița, în parteneriat cu bibliotecile publice din România, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation.

Informații suplimentare se pot obține la numărul 0720 263 243 ( Elena Cioclin).

Sursă foto: Biblioteca Județeană Constanța – Facebook

Mai multe texte
Citește și