Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Și la Constanța, copiii „fac coding” la Bibliotecă 

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman” îi așteaptă pe elevii de gimnaziu să se înscrie, până pe 31 ianuarie, în Clubul Code Kids, care va funcționa în cadrul instituției. 

„Toți cei care sunteți pasionați de calculatoare, robotică, știință, programare  și aveți vârste cuprinse  între 10  și 14 ani, vă așteptăm alături de noi pentru a experimenta acest proiect gratuit în cadrul Clubului CODE Kids Constanța, timp de doi ani. 

În cadrul CODE KIDS începători, copiii vor parcurge cursurile de IT de pe code.org, vor dezvolta animații și aplicații pe platforma scratch.mit.edu, pe lângă cursuri, vor avea și opționale practice și concursuri ( la sfârșitul anului vor participa la Târgul național de științe).

În cadrul Proiectului CODE Kids, copiii fac coding în bibliotecile publice, participă la activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul instituției și sunt încurajați să se implice activ în proiectele Bibliotecii”, spun organizatorii. 

„CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un proiect național gratuit de IT și STEM, implementat de Fundația Progress Bistrița, în parteneriat cu bibliotecile publice din România, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation.

Informații suplimentare se pot obține la numărul 0720 263 243 ( Elena Cioclin).

Sursă foto: Biblioteca Județeană Constanța – Facebook

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: