Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dialog la Constanța despre fericire și nefericire cu scriitoarea Ioana Drăgan 

Scriitoarea Ioana Drăgan este așteptată săptămâna viitoare la Constanța, pentru a se întâlni și dialoga cu cititorii. 

Prima întâlnire, organizată de Asociația KULTurale, este programată joi, 11 ianuarie, de la ora 18.00, în Clubul Doors, acolo unde Ioana Drăgan va fi prezentă cu trei dintre producțiile sale literare: „În căutarea nefericirii” (2023), „Povești misterioase cu femei și alte vietăți” (2022) și „Gripa – O poveste de Crăciun” (2021). 

După cum anunță organizatorii, lectura publică  va fi însoțită de un dialog cu scriitoarea, întreținut de poetele Iulia Pană și Amelia Stănescu.

Intrarea este liberă, iar rezervările se fac la numărul de telefon 0766 057 078.

Cea de-a doua întâlnire cu scriitoarea va avea loc într-un cadru academic, vineri, 12 ianuarie, de la ora 14.00, la Universitatea „Ovidius” (Campus, corp A) în aula „Umberto Eco” a Facultății de Litere, situată la etajul al doilea. 

Lansarea volumului „În căutarea nefericirii” va prilejui un dialog despre fericire în lumea reală și virtuală. Moderatorul întâlnirii va fi dr. Mona Momescu. 

La eveniment va participa și redactorul-șef al revistei „Tomis”, Bogdan Papacostea, publicația de cultură fiind partener al manifestării.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: