Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Colinde din Maramureș, la Constanța

 Fie că ne place sau nu să recunoaștem, Crăciunul nu înseamnă doar daruri  puse sub bradul împodobit, mese îmbelșugate alături de familia reunită sau vacanțe exotice. Crăciunul înseamnă, mai întâi de toate, Nașterea Domnului, colinde și tradiții. 

De aceea, în zi de sărbătoare, în a treia zi de Crăciun, constănțenii sunt așteptați la un concert de colinde din care răzbate duioșia Crăciunului de altădată. 

Intitulat „Crăciunul meu”, concertul ca va fi susținut de Narcisa Suciu, miercuri, 27 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Centrului  Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. 

Așadar, din îndepărtatul Maramureș, de care îi e atât de dor când se află în Finlanda, țara ei de adopție, Narcisa Suciu ajunge la Constanța pentru a cânta, după datină, colinde arhaice pline de farmec. 

Nu va veni singură, ci însoțită de colegii ei de scenă: Ciprian Mateian la chitară, Mihai Neniță la vioară și Adrian Alani la clape. 

Biletele se pot procura de pe platformele online iabilet și bilete.sublime.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: