Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Seară românească de Crăciun” la Muzeul de Artă Populară

În întâmpinarea luminosului praznic al Nașterii Domnului, așteptat cu nerăbdare de cei mici, dar și de cei mari, Muzeul de Artă Populară Constanța va găzdui marți, 19 decembrie, concertul interactiv „Seară românească de Crăciun”, susținut de studenții de Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”, clasa de Canto a prof. univ. dr. Florența Marinescu. 

Concertul, programat de la ora 17.00, este inclus în cadrul proiectului „Canto, altfel!”, ce reunește manifestări artistice, dedicate artei muzicale interpretative studențești. 

În acest an, nu întâmplător, manifestarea artistică se va derula în incinta acestui prestigios muzeu, ca o dorință a studenților de a-și pune în valoare toate valențele interpretative, asta însemnând desigur și arta vocală populară, unde se regăsesc studenții pasionați de gen. 

Nu vor lipsi din repertoriu doinele si cântecele dedicate Nașterii Domnului Iisus, culese din toate zonele geografice ale țării, dar și pagini alese din creația internațională, care au ca temă această frumoasă și iubită sărbătoare a sufletului creștin. Repertoriul cuprinde un număr mare de creații semnate de renumitul compozitor și dirijor Sabin Păutza, împătimit al temei Nașterii Domnului, dar și al folcorului românesc de pe întreg cuprinsul țării, aducându-i-se, în acest fel, un omagiu al artiștilor prezenți pe scenă”, menționează reprezentanții Facultății de Arte. 

Vor aduce la muzeu vestea Nașterii Pruncului Iisus studenții: Denisa Bordea, Ionela Constanda, Ana-Maria Potcovaru și Claudiu Ciorbaru.

Caracterul interactiv va oferi publicului ocazia să cânte alături de interpreți, să susțină și să încurajeze studenții care vin în această instituție să își desăvârșească arta interpretării prin canto. Alături de ei vor sta cadrele didactice universitare, care vor oferi cel dintâi exemplu de profesionalism și respect pentru public: soprana Florența Marinescu, actrița Dana Enache-Trifan, bas-baritonul Radu Făgărășan și pianista Anca Stana”, au mai precizat organizatorii. 

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. 

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: