Revista Tomis

„Notre ami Anatole Magrin”, album biografic dedicat primului fotograf al Dobrogei

Cei care doresc să afle povestea fascinantă a primului fotograf al Dobrogei, diplomatul Anatole Magrin (1858-1928), sunt așteptați să participe, săptămâna aceasta, la lansarea albumului biografic „Notre ami Anatole Magrin. Artist fotograf și diplomat. Viața și opera”. 

Evenimentul editorial este programat joi, 7 decembrie, de la ora 15.00, la Biserica „Sfântul Anton de Padova”, situată în zona peninsulară a Constanței.

Volumul, apărut anul acesta la Editura Academiei Oamenilor de Știință din România, îi are ca autori pe cunoscutul colecționar constănțean Gabriel – Octavian Nicolae și pe istoricul și profesorul universitar dr. Valentin Ciorbea. 

Lucrarea este editată de Societatea Culturală „Magrin 1878” al cărei președinte este Gabriel – Octavian Nicolae. 

Înainte de apariția albumului, pe site-ul asociației se preciza: „Volumul propus unui public cât mai larg este rodul a peste 20 de ani dedicați unui scop atât de nobil, dar și necesar, anume punerea în valoarea pe care o merită a unei personalități constănțene la cumpăna secolelor XIX și XX, Anatole Arthur Seraphim Magrin. 

Anatole Magrin a marcat cu personalitatea sa deosebit de complexă, cei 50 de ani de viață la Constanța între anul 1878, anul sosirii sale aici și până în anul 1928, anul dispariției sale. 

Volumul va cuprinde peste 250 de imagini, multe dintre ele, necunoscute, din opera sa unică. Imaginile sunt reproduse după piese originale (cea mai mare parte) aflate în colecția unuia dintre autori, precum și imagini reproduse după cele apărute în, deja, celebrele sale albume editate cu diferite ocazii. Toate acestea vor fi prezentate într-un concept grafic de cea mai bună calitate și vor fi însoțite de textul potrivit în mai multe limbi (română, franceză si engleză).

Sursă foto:  Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” – Facebook

Mai multe texte
Citește și