Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„BuradArt – Ziua Naţională a României”, ediția a doua

Pentru al doilea an consecutiv, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează evenimentul muzical „BuradArt – Ziua Națională a României”. 

Întâlnirea, prilejuită de sărbătoare națională ce celebrează Marea Unire de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918, va avea loc pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin’” miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00. 

Programul artistic va fi susținut de artiști constănțeni care își desfășoară activitatea pe scenele de operă naționale, cât și internaționale, respectiv: soprana Georgiana Costea-Glugă, tenorul Doru Iftene și pianista Natalia Gribinic

Este readus în fața publicului pianul de concerte Boston, ce face parte din mult apreciata marcă Steinway & Sons, care se află în dotarea Centrului Cultural Județean Constanța «Teodor T. Burada». 

Alături de artiștii profesioniști își vor da concursul și cursanți de elită din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța «Teodor T. Burada»:  Persida Matei, Ghiulfer Osman, Matei Varlam, Vlad Moldoveanu, Vlad Popescu, Scutaru Isaac, Scutaru Elias”, precizează organizatorii. 

Prezentarea evenimentului va fi făcută de actrița Ana-Maria Ştefan.

Intrarea publicului este liberă. 

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: