Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

O „capsulă-laborator” la Facultatea de Arte din Constanța, sub egida Festivalului Național de Teatru

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța participă la proiectul „Capsule-laborator în facultățile de teatru din România”, inclus în cadrul Festivalului Național de Teatru, ajuns la cea de-a 33-a ediție. 

Spații prin excelență ale laboratorului și cercetării, ale testării unor formule de lucru puțin explorate, ale dezvoltării unei sensibilități specifice experimentului, facultățile de teatru din țară vor prilejui întâlnirea dintre artiști consacrați, absolvenți și studenți. Timp de două zile, o autoritate în domeniul artelor spectacolului din România și un absolvent din facultatea respectivă vor conduce un laborator de lucru aplicat, cu o metodologie proprie, dedicat studenților. Capsulele-laborator devin astfel mini-centre de cercetare și explorare, oferind studenților și studentelor posibilitatea de a aborda noi modele de pedagogie performativă”, se arată pe site-ul prestigiosului festival. 

Proiectul se desfășoară în perioada 20-30 octombrie și le oferă posibilitatea studenților să lucreze cu artiști consacrați, precum: Mariana Mihuț, Miklós Bács, Răzvan Mazilu, Vlad Massaci, Ștefan Lupu, Axel Moustache, Dragoș Alexandru Moșoiu și Botond Nagy.

Vor beneficia de aceste întâlniri speciale studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara – secția germană, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea „Ovidius”. 

Conform programului, studenții constănțeni vor avea ocazia să participe, în perioada 28-29 octombrie, la evenimentul „Teatrul – Fizic / Actorul Neodimensional”, laborator coordonat de actorul și coregraful Ștefan Lupu, cadru didactic la UNATC București. 

„Facultatea de Arte este onorată că participă la acest proiect de mare anvergură, avându-l ca invitat pe Ștefan Lupu, actor, coregraf, cadru didactic în cadrul UNATC I. L. Caragiale și director la Teatrul Mic București. Ne bucurăm că instituția noastră este implicată într-o astfel de inițiativă importantă care va aduce beneficii semnificative atât studenților, cât și Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ superior de la malul Mării Negre.

Laboratorul se va desfăşura în Sala Studio (Universitatea „Ovidius”, Bd. Mamaia nr. 124) începând cu ora 12.00.

CITEȘTE ȘI

„BuradArt – Ziua Naţională a României”, ediția a doua

Pentru al doilea an consecutiv, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează evenimentul muzical „BuradArt – Ziua Națională a României”. 

Întâlnirea, prilejuită de sărbătoare națională ce celebrează Marea Unire de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918, va avea loc pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin’” miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00. 

Programul artistic

Citește mai mult »

Expoziție inedită despre portul popular la Muzeul de Artă Populară Constanța 

Muzeul de Artă Populară Constanța invită publicul la o expoziție temporară inedită: „Portul popular tradițional reflectat în filatelia și medalistica românească (1906 – 1946)”. Expoziția aduce în atenția publicului mărci poștale și medalii aflate în colecția lui Georgian Anghel. 

Vernisajul este programat miercuri, 29 noiembrie, de la ora 16.00, în prezența colecționarului.

Expoziția, găzduită de Muzeul de Artă Populară Constanța,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: