Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

O „capsulă-laborator” la Facultatea de Arte din Constanța, sub egida Festivalului Național de Teatru

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța participă la proiectul „Capsule-laborator în facultățile de teatru din România”, inclus în cadrul Festivalului Național de Teatru, ajuns la cea de-a 33-a ediție. 

Spații prin excelență ale laboratorului și cercetării, ale testării unor formule de lucru puțin explorate, ale dezvoltării unei sensibilități specifice experimentului, facultățile de teatru din țară vor prilejui întâlnirea dintre artiști consacrați, absolvenți și studenți. Timp de două zile, o autoritate în domeniul artelor spectacolului din România și un absolvent din facultatea respectivă vor conduce un laborator de lucru aplicat, cu o metodologie proprie, dedicat studenților. Capsulele-laborator devin astfel mini-centre de cercetare și explorare, oferind studenților și studentelor posibilitatea de a aborda noi modele de pedagogie performativă”, se arată pe site-ul prestigiosului festival. 

Proiectul se desfășoară în perioada 20-30 octombrie și le oferă posibilitatea studenților să lucreze cu artiști consacrați, precum: Mariana Mihuț, Miklós Bács, Răzvan Mazilu, Vlad Massaci, Ștefan Lupu, Axel Moustache, Dragoș Alexandru Moșoiu și Botond Nagy.

Vor beneficia de aceste întâlniri speciale studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara – secția germană, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Universitatea „Ovidius”. 

Conform programului, studenții constănțeni vor avea ocazia să participe, în perioada 28-29 octombrie, la evenimentul „Teatrul – Fizic / Actorul Neodimensional”, laborator coordonat de actorul și coregraful Ștefan Lupu, cadru didactic la UNATC București. 

„Facultatea de Arte este onorată că participă la acest proiect de mare anvergură, avându-l ca invitat pe Ștefan Lupu, actor, coregraf, cadru didactic în cadrul UNATC I. L. Caragiale și director la Teatrul Mic București. Ne bucurăm că instituția noastră este implicată într-o astfel de inițiativă importantă care va aduce beneficii semnificative atât studenților, cât și Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ superior de la malul Mării Negre.

Laboratorul se va desfăşura în Sala Studio (Universitatea „Ovidius”, Bd. Mamaia nr. 124) începând cu ora 12.00.

CITEȘTE ȘI

Filmul „Horia”, proiecție specială la Constanța  

Lungmetrajul de debut al regizoarei Ana-Maria Comănescu, „Horia”, va fi proiectat la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența echipei. La proiecția de la Constanța, programată duminică, de la ora 17.00,  vor participa actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, împreună cu regizoarea Ana-Maria Comănescu. La finalul filmului, cei trei vor putea răspunde curiozității celor aflați în

Citește mai mult »

Un poem vocal-coregrafic  și o capodoperă verdiană, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide weekend-ul cultural sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.00, cu poemul vocal-coregrafic „L’heure d’Or de Paris”.  Spectacolul, cu muzică din creația marilor clasici şi chansonete, îi va aduce în fața publicului pe soprana Daniela Vlădescu și baritonul Marius Eftimie și pe colegii lor care vor asigura partea coregrafică a poemului: Cătălina

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: