Revista Tomis

revistă de cultură

Scriitorul francez Daniel Cario vine la Constanța

Facebook
Twitter
WhatsApp

Scriitorul francez Daniel Cario va fi prezent în orașul de la malul mării, zilele acestea, la invitația Alianței Franceze din Constanța, pentru a participa la o serie de manifestări culturale. 

Startul activităților se va da luni, 2 octombrie, de la ora 11.00, la sediul Alianței Franceze din Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 14, unde va loc o masă rotundă. Cu acest prilej, va fi deschisă și o expoziție de carte ce va cuprinde romane semnate de Daniel Cario precum: „L’ombre de Claude”, „Une cité si tranquille”, „Les moissonneurs de l’Opale”, „Les Coiffes rouges”, „Le Sonneur des halles” și „La Complainte de la grive”, „Laisses de sang”.

Un alt moment important, deschis publicului pasionat de literatura franceză, este conferința „Le réalisme magique par les traditions, les coutumes et les mystères des légendes bretonnes dans la création romanesque de Daniel Cario”, susținută de Cristina Tamaş, cu participarea invitatului special. Conferința este programată miercuri, 4 octombrie, de la ora 14.30, la Hotel Continental Forum (fostul Hotel Ibis) din Constanța. 

De asemenea, marți, miercuri și joi, scriitorul francez Daniel Cario  se va întâlni cu elevii liceelor bilingve  din Constanța: Liceul Teoretic „George Călinescu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și Liceul Teoretic „Ovidius”.

DE ACELAȘI AUTOR
citește și
RUBRICI: