Revista Tomis

Gală de pian la Teatrul „Oleg Danovski”, în deschiderea stagiunii 2023-2024

După o stagiune estivală care a cuprins 37 de întâlniri muzical-coregrafice în aer liber,, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide stagiunea 2023-2034 vineri, 6 octombrie, de la ora 19.00, cu gala concursului „Constanța International Competition – Festival for Young Pianists”. 

Evenimentul va aduce pe scena de concert pe cei trei câștigători ai concursului internațional pentru tinerii pianiști, care în anul 2021 au primit ca premiu câte un concert de pian susținut cu orchestra Teatrului „Oleg Danovski”.

Astfel, sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea, vor cânta în deschiderea stagiunii Teatrului „Oleg Danovski”, tinerii și talentații pianiști Luca Newman din Londra, Regatul Unit al Marii Britanii, Mario-Victor Lucaci din Iași și Dominik Ilisz din Viena, Austria. 

În programul galei sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: Felix Mendelssohn-Bartholdy – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în Sol minor, Franz Liszt – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în Mi bemol major și Edvard Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op.16.

Biletele se pot cumpăra online, de pe platforma myticket.ro, dar de la agenția din incinta teatrului începând cu 2 octombrie.

„Constanța International Competition – Festival for Young Pianists” este un eveniment organizat de Asociația „Nihil sine arte”, printre partenerii săi aflându-se și Teatrul „Oleg Danovski”. Ediția 2023 a competiției, care este dedicată tinerilor pianiști, se va desfășura la Constanța între 26 octombrie și 3 noiembrie.

Mai multe texte
Citește și