Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gală de pian la Teatrul „Oleg Danovski”, în deschiderea stagiunii 2023-2024

După o stagiune estivală care a cuprins 37 de întâlniri muzical-coregrafice în aer liber,, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide stagiunea 2023-2034 vineri, 6 octombrie, de la ora 19.00, cu gala concursului „Constanța International Competition – Festival for Young Pianists”. 

Evenimentul va aduce pe scena de concert pe cei trei câștigători ai concursului internațional pentru tinerii pianiști, care în anul 2021 au primit ca premiu câte un concert de pian susținut cu orchestra Teatrului „Oleg Danovski”.

Astfel, sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea, vor cânta în deschiderea stagiunii Teatrului „Oleg Danovski”, tinerii și talentații pianiști Luca Newman din Londra, Regatul Unit al Marii Britanii, Mario-Victor Lucaci din Iași și Dominik Ilisz din Viena, Austria. 

În programul galei sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: Felix Mendelssohn-Bartholdy – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în Sol minor, Franz Liszt – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în Mi bemol major și Edvard Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op.16.

Biletele se pot cumpăra online, de pe platforma myticket.ro, dar de la agenția din incinta teatrului începând cu 2 octombrie.

„Constanța International Competition – Festival for Young Pianists” este un eveniment organizat de Asociația „Nihil sine arte”, printre partenerii săi aflându-se și Teatrul „Oleg Danovski”. Ediția 2023 a competiției, care este dedicată tinerilor pianiști, se va desfășura la Constanța între 26 octombrie și 3 noiembrie.

CITEȘTE ȘI

„BuradArt – Ziua Naţională a României”, ediția a doua

Pentru al doilea an consecutiv, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează evenimentul muzical „BuradArt – Ziua Națională a României”. 

Întâlnirea, prilejuită de sărbătoare națională ce celebrează Marea Unire de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918, va avea loc pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin’” miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00. 

Programul artistic

Citește mai mult »

Expoziție inedită despre portul popular la Muzeul de Artă Populară Constanța 

Muzeul de Artă Populară Constanța invită publicul la o expoziție temporară inedită: „Portul popular tradițional reflectat în filatelia și medalistica românească (1906 – 1946)”. Expoziția aduce în atenția publicului mărci poștale și medalii aflate în colecția lui Georgian Anghel. 

Vernisajul este programat miercuri, 29 noiembrie, de la ora 16.00, în prezența colecționarului.

Expoziția, găzduită de Muzeul de Artă Populară Constanța,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: