Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Studenți și cadre didactice de la Facultatea de Arte din Constanța expun la Lisabona 

Lucrări realizate de 31 de studenți și cadre didactice de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța se află expuse în capitala Portugaliei, la Institutului Politehnic din Lisabona/ Lisbon School of Education. Creațiile au fost expuse pe 1 septembrie și vor putea fi admirate până în prima zi a lunii octombrie. 

Expoziția este inclusă în proiectul de cercetare „Imago Mundi – Cartografii, practici artistice, reprezentări ale comunității și ale teritoriului”, inițiat de Facultatea de Pedagogia Artei de la Institutul Politehnic din Lisabona, în parteneriat cu alte instituții de profil din Portugalia, Spania și România.

Scopul expoziției este acela de a crea noi perspective asupra lumii, prin realizarea unui set de obiecte și intervenții artistice, pornind de la experiența teritoriului în diversele sale aspecte – perceptiv/senzorial, social, cultural, emoțional și performativ. Studiul s-a concentrat pe diviziunile teritoriale din locații precum: Lisabona, Almada, Setúbal și Santiago do Cacém – în Portugalia; Constanța și București – în România; Ciudad Real – în Spania”, precizează organizatorii. 

Țara noastră este reprezentată de Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea Națională de Arte București, coordonatori ai proiectului fiind lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan și lect. univ. dr. Silvia Stoica.

Cele două un universități sunt prezente în expoziție cu lucrări semnate de: conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, asist. univ. drd. Claudiu Argeșanu și studenții: Ramona-Loredana Brici, Elena-Georgiana Clinciu, Roxana-Nicoleta Sârăbușcă, Alexandra Vițelaru, Bianca-Diana Bârzoiu, Andra Bică, Iulia Călinescu, Anamaria Encică, Elena Enică, Ana-Simona Maftei, Bianca-Valentina Martin, Ioana-Alexandra Militaru, Andreea-Magdalena Necula, Ramona-Cristina Popescu, Raluca-Aura Voicilă, Andreea-Mădălina Iacob. 

Lista continuă cu: Alina-Daniela Moisescu, Diana-Mihaela Darea, Cătălina-Emanuela Isai, Kristine-Viorica Ispas, Diana Cîrjaliu Meliu, Cristiana Munteanu, Aurelia Neculai, Carmen-Nicoleta Popescu, Alexandra-Andreea Păun, Adina Bogdan, Silviu Cotoban, Daniela Filip, Adeline-Valeria Măriuță, Iulia Mihalcea, Cristina Maria Ioana (Lupescu), Emanuela Dumitru, Narcisa Janță, Lussiana-Ioana Obrijanu, Clara-Marinela Toma și Ioana Predescu (alumni).

Conform organizatorilor, „setul de obiecte concepute în cadrul acestui proiect, precum și toată documentația inerentă proceselor de lucru, au fost organizate într-o perspectivă curatorială și sunt diseminate prin expoziția itinerantă, precum și pe site-ul web realizat în acest scop”.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: