Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Redescoperindu-l pe George Enescu la 100 de ani de la ultimul concert de la Constanța

„Rediscovering George Enescu and other composers”/ „Redescoperindu-l pe George Enescu și alți compozitori” este numele evenimentului care va avea loc joi, 14 septembrie, la Constanța, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Vor concerta pentru publicul tomitan, începând cu ora 17.30, Charles Stephen Lawrence Parker – pianist și compozitor din Regatul Unit al Marii Britanii și Daniel Mihai – violonist de concert.

Programul cuprinde o serie de piese reprezentative din creația enesciană, a contemporanilor săi, cât și lucrări inedite, printre care se remarcă piesa «Five Views of Sunset», compusă de Charles Stephen Lawrence Parker, prezentată în primă audiție în România. Acest eveniment este dedicat personalității remarcabile a lui George Enescu, marcând împlinirea a exact o sută de ani de la ultimul concert susținut de George Enescu în orașul Constanța”, precizează organizatorii.

Ultimul concert al lui Enescu, la Constanța, a avut loc în anul 1923, în sala „Elpis”, acolo unde își desfășoară în prezent activitatea Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”. Din păcate, deși se vânduseră toate biletele, Enescu a cântat doar pentru 20 de persoane, celelalte preferând să meargă la spectacolul Teatrului „Cărăbuș” din București, prezent pe litoral, la aceeași dată, pentru a-l vedea jucând pe vestitul Constantin Tănase. Problemă de opțiuni și gusturi. 

Evenimentul de la Constanța din data de 14 septembrie este organizat de Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”. 

Intrarea este liberă.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: