Revista Tomis

Redescoperindu-l pe George Enescu la 100 de ani de la ultimul concert de la Constanța

„Rediscovering George Enescu and other composers”/ „Redescoperindu-l pe George Enescu și alți compozitori” este numele evenimentului care va avea loc joi, 14 septembrie, la Constanța, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Vor concerta pentru publicul tomitan, începând cu ora 17.30, Charles Stephen Lawrence Parker – pianist și compozitor din Regatul Unit al Marii Britanii și Daniel Mihai – violonist de concert.

Programul cuprinde o serie de piese reprezentative din creația enesciană, a contemporanilor săi, cât și lucrări inedite, printre care se remarcă piesa «Five Views of Sunset», compusă de Charles Stephen Lawrence Parker, prezentată în primă audiție în România. Acest eveniment este dedicat personalității remarcabile a lui George Enescu, marcând împlinirea a exact o sută de ani de la ultimul concert susținut de George Enescu în orașul Constanța”, precizează organizatorii.

Ultimul concert al lui Enescu, la Constanța, a avut loc în anul 1923, în sala „Elpis”, acolo unde își desfășoară în prezent activitatea Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”. Din păcate, deși se vânduseră toate biletele, Enescu a cântat doar pentru 20 de persoane, celelalte preferând să meargă la spectacolul Teatrului „Cărăbuș” din București, prezent pe litoral, la aceeași dată, pentru a-l vedea jucând pe vestitul Constantin Tănase. Problemă de opțiuni și gusturi. 

Evenimentul de la Constanța din data de 14 septembrie este organizat de Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”. 

Intrarea este liberă.

Mai multe texte
Citește și