Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Festivalul „Mamaia” se reia la 60 de ani de la prima ediție

După 11 ani de absență, Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” se reia, sărbătorind șase decenii de la prima ediție. Evenimentul, așteptat în special de nostalgicii muzicii românești bune, va avea loc în perioada 25-27 august, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, în organizarea Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Ediția din acest an, a 43-a, având în vedere că după ediția din 2012, cu numărul 42, s-a pus pauză, va fi prezentată de Liana Stanciu și Aurelian Temișan și va reuni o serie de momente speciale, concerte și recitaluri. 

Printre artiștii îndrăgiți ale căror nume se leagă de Festivalul „Mamaia” și care vor putea fi ascultați în acest an, se numără: Corina Chiriac, Carmen Trandafir, Gabriel Cotabiță, Sergiu Cioiu, Silvia Dumitrescu și Anca Țurcașiu

Recitaluri vor susține de trupe precum: Proconsul, Cargo, Direcția 5, Holograf, Voltaj, Loredana și Agurida Band. 

Cei interesați să (re)descopere farmecul de altădată al Festivalului „Mamaia”, care, din păcate nu se va ține la „Palatul festivalurilor” din stațiunea care i-a dat numele, își pot deja achiziționa biletele. 

Acestea se pot procura de la casieria Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (fostul Cinema Republica), situat pe Bd. Ferdinand nr. 56 sau online, de pe site-ul cinemagia.ro.


Casieria este deschisă între 10 și 24 august, între orele 13.00-20.00 și pe durata festivalului, între orele 12.00-18.00.

Un bilet, pentru o zi de festival, costă 28 de lei. Pensionarii beneficiază de 50% reducere la prețul întreg, iar copiii și studenții vor plăti șapte lei pe un tichet. 

Conform organizatorilor, „accesul la festival se va face prin scanarea biletului la porțile de acces în locație (Piațeta Perla din stațiunea Mamaia), fie printat, fie în format electronic, de pe dispozitivele mobile. Accesul este posibil doar pe baza unui bilet valabil însoțit de dovada pentru care s-a oferit discount (exceptând copiii sub trei ani, care nu ocupă un loc individual). Accesul este general, fără rând și loc atribuit, iar spectatorii vor fi îndrumați în gradene”. 

Deși programul poate suferi modificări, organizatorii au prezentat artiștii care vor urca în cele trei zile de festival, astfel:

Vineri, 25 august: Carmen Trandafir, Călin Geambașu, Xenti Runceanu & Andreea Runceanu, K1, Alexandra Ungureanu, Narcisa Suciu, Florentina Ciună, Romanița Duminică. Recitaluri – Direcția 5, Holograf;

Sâmbătă, 26 august: Gabriel Cotabiță, Corina Chiriac, Aurelian Temișan, Dani Ionescu, Anca Florescu, Jazzy Jo, Anca Țurcașiu. Recitaluri – Proconsul, Cargo;

Duminică, 27 august: Miki ex-Kpital, Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Călin Goia, Sergiu Cioiu, Gabriela Atanasov, Betty Iordăchescu, Hara, Vlad Nicolici. Recitaluri – Voltaj, Loredana & Banda Agurida.

Orchestra festivalului va fi dirijată de maestrul Daniel Jinga.

Parteneri ai evenimentului sunt Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: