Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tururi culturale tematice în zona peninsulară a Constanței

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează luna aceasta două tururi culturale tematice prin zona peninsulară pentru toți cei care doresc să afle mai multe despre istoria și farmecul de altădată al orașului. 

Primul tur, „Case celebre din Constanța veche”, va începe miercuri, 9 august, de la ora 18.00, punctul de întâlnire fiind statuia Lupoaicei cu Romulus și Remus. 

Cei care doresc să afle mai multe despre istoria clădirilor vechi din Constanța, dar și despre povestea proprietarilor, care au avut un rol important în evoluția orașului Constanța, vor urma traseul:  Palatul Regal – Casa Grigorescu – Casa Alleon – Piața Ovidiu – Casa Hrisicos – Casa Damadian – Casa cu Lei – Casa Manicatide – Casa Pâslă – Casa Titus Cănănău – Casa Kogălniceanu – Casa Pilescu. 

Cel de-al doilea tur,  având de această dată tematica „La țărm de Marea Neagră”, programat miercuri, 16 august, de la ora 18.00, propune „o abordare inedită a promovării istoriei marinei, a importanței pe care portul Constanța a jucat-o în evoluția orașului Constanța și a unor povești despre bătăliile pe mare și a epavelor care se găsesc în Marea Neagră”.

Acesta, având ca punct de plecare statuia Lupoaicei, se va desfășura pe următorul traseu: Palatul Regal – Piața Ovidiu – Moscheea Regală „ Carol I” – strada Arhiepiscopiei -Timonierul – Pescarii – Monumentul Marinarilor – Cazinoul. 

Ghidajul prin istoria Constanței va fi asigurat de prof. dr. Răzvan Raul Ivan, iar participarea este gratuită.

Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor din cadrul Centrului „Teodor T. Burada”. 

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: