Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Experiențe cultural-educative la Festivalul Cetăților Antice Dobrogene

În sezonul vacanțelor și concediilor, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează Festivalul Cetăților Antice Dobrogene. Evenimentul, programat în perioada 29 iulie – 27 august, se va desfășura în cinci etape, fiecărei etape corespunzându-i câte o cetate: Capidava, Histria, Tropaeum Traiani, Ulmetum și Sacidava. 

Prima întâlnire din seria celor cinci va debuta la cetatea Capidava sâmbătă, 29 iulie și se va desfășura sub genericul „VinStoria”, eveniment ajuns la a doua ediție. În program sunt incluse: vizita ghidată a cetății, ateliere culturale și proiecții de film artistic. Partener al evenimentului este Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”. 

Etapa a doua a Festivalul Cetăților Antice Dobrogene va avea loc sâmbătă, 5 august, la cetatea Histria, în parteneriat cu Palatul Copiilor Constanța. Participanților li s-a pregătit o serie de activități: ateliere de dansuri grecești, un concurs de teatru antic și degustare de produse culinare locale. 

Cea de-a treia etapă a proiectului se va desfășura, timp de trei zile, în perioada 11-13 august, la Monumentul Triumfal Tropaeum Traiani de la Adamclisi, în parteneriat cu Planetariul din cadrul Complexului Muzeal pentru Științe ale Naturii Constanța. 

Vineri, 11 august, vor avea loc un târg de promovare a produselor locale, o defilare de gardă romană și o proiecție laser pe monument. 

Sâmbătă, 12 august, la Adamclisi activitățile constau într-un atelier de ceramică, un show laser și un concert live. 

Duminică, 13 august, oferta cultural-educativă constă într-un atelier de ceramică, un concurs de fotografie nocturnă și un atelier de observație dedicat fenomenului astronomic Perseide.

La cetatea Ulmetum din localitatea Pantelimon se va desfășura, sâmbătă 19 august, al patrulea popas din itinerarul propus de Festivalul Cetăților Antice Dobrogene. Cu acest prilej, aici se vor face vizite ghidate în cetate și se vor organiza un concurs de cultură generală, o vânătoare de comori și un atelier de ceramică. 

Festivalul Cetăților Antice Dobrogene se va încheia la cetatea Sacidava din localitatea Dunăreni, comuna Aliman. Aici se va organiza în zilele de 26 și 27 august (sâmbătă și duminică) vizite ghidate în cetate, ateliere de fotografie in situ și vânători de comori.

CITEȘTE ȘI

„Turandot”, ultimul spectacol al lunii februarie, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă publicului duminică, 25 februarie, ultimul spectacol al lunii Făurar, care este și ultima operă compusă de Giacomo Puccini – neterminată, dar continuată de discipolul său, Franco Alfano – „Turandot”.

Spectacolul, cu o mare încărcătură dramatică, este programat de la ora 18.30 și îi are în distribuție pe: Akiko Hayakawa –

Citește mai mult »

Duo Kitharsis, în concert extraordinar la Constanța

De Dragobete, apreciatul grup muzical Duo Kitharsis, cu o impresionantă carieră în țară și peste hotare, va cânta la Constanța, la Muzeul de Artă Populară, începând cu ora 16.00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Concertul pe care îl propun cei doi muzicieni, Alexandra Petrişor, născută la Constanța  şi Dragoş Horghidan, născut la Cernavodă,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: