Revista Tomis

„Case celebre din Constanța veche” – tur cultural la pas prin zona peninsulară

Constănțenii, dar și turiștii care doresc să iasă seara la plimbare prin zona peninsulară, pentru a se bucura de adierea brizei și pentru a afla mai multe despre istoria modernă a orașului, sunt invitați marți, 18 iulie, de la ora 18.00, la un tur cultural tematic. 

Cu acest prilej, ei vor descoperi „Case celebre din Constanța veche” urmărind traseul: Palatul Regal Casa Grigorescu Casa Alleon Piața Ovidiu Casa Hrisicos Casa Damadian Casa cu Lei Casa Manicatide Casa Pâslă Casa Titus Cănănău Casa Kogălniceanu Casa Pilescu

Cei interesați sunt așteptați la statuia Lupoaicei din zona peninsulară a orașului, iar ghid în acest periplu cultural la malul Mării Negre le va fi prof. dr. Răzvan Raul Ivan, ghid în turism.

Participarea este gratuită. 

Turul cultural  „Case celebre din Constanța veche”, al cărui succes a fost probat de mai multe ori, de unde și cererea pentru reluarea lui, este organizat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”. 

Conform organizatorilor, turul care ca scop „promovarea istoriei clădirilor vechi, bijuterii ce îmbogățesc imaginea arhitecturală și urbanistică a Constanței, precum și povestea proprietarilor, personalități de origini diferite și, totodată, oameni ce au jucat un rol important în evoluția orașului Constanța”. 

Mai multe texte
Citește și