Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Case celebre din Constanța veche” – tur cultural la pas prin zona peninsulară

Constănțenii, dar și turiștii care doresc să iasă seara la plimbare prin zona peninsulară, pentru a se bucura de adierea brizei și pentru a afla mai multe despre istoria modernă a orașului, sunt invitați marți, 18 iulie, de la ora 18.00, la un tur cultural tematic. 

Cu acest prilej, ei vor descoperi „Case celebre din Constanța veche” urmărind traseul: Palatul Regal Casa Grigorescu Casa Alleon Piața Ovidiu Casa Hrisicos Casa Damadian Casa cu Lei Casa Manicatide Casa Pâslă Casa Titus Cănănău Casa Kogălniceanu Casa Pilescu

Cei interesați sunt așteptați la statuia Lupoaicei din zona peninsulară a orașului, iar ghid în acest periplu cultural la malul Mării Negre le va fi prof. dr. Răzvan Raul Ivan, ghid în turism.

Participarea este gratuită. 

Turul cultural  „Case celebre din Constanța veche”, al cărui succes a fost probat de mai multe ori, de unde și cererea pentru reluarea lui, este organizat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”. 

Conform organizatorilor, turul care ca scop „promovarea istoriei clădirilor vechi, bijuterii ce îmbogățesc imaginea arhitecturală și urbanistică a Constanței, precum și povestea proprietarilor, personalități de origini diferite și, totodată, oameni ce au jucat un rol important în evoluția orașului Constanța”. 

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: