Revista Tomis

Constănțenii sunt încurajați să doneze cărți pentru minibibliotecile stradale

Proiectul „Raftul verde”, lansat de Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman” anul trecut în data de 15 iulie, când a fost inaugurată prima minibibliotecă stradală, se bucură de succes. Dovadă sunt „Rafturile verzi”, amplasate în locuri intens frecventate, care se golesc rapid. 

Conform reprezentaților Bibliotecii Județene Constanța, numai în ultimele două săptămâni peste o mie de cărți și reviste au ajuns la cititori fiind luate de pe „Rafturile verzi”. Acestea au fost selectate dintr-un număr mult mai mare de volume care au ajuns la bibliotecă prin intermediul donațiilor. 

Inițiatorii proiectului promit că în perioada următoare vor fi alimentate minibibliotecile stradale amplasate la Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Acvariu, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – Delfinariu, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” – intrarea vizitatorilor, Spitalul Județean – Policlinică, Campusul Universității „Ovidius” și Centrul Comercial VIVO.

Cărțile puse la dispoziție de minibibliotecile stradale se pot păstra sau se pot lăsa pe „Rafturile verzi” după ce au fost citite.

Proiectul „Raftul verde”, inițiat de Biblioteca Județeană Constanța, mizează, după cum susțin organizatorii, pe „încurajarea donațiilor de carte și proiectarea unei comunități a viitorului bazată pe generozitate, respect față de cultură, promovarea valorilor culturale și instalarea în mijlocul comunității a unei platforme solide de educație permanentă”.

Cei interesați să doneze cărți Bibliotecii Județene Constanța pentru alimentarea „Rafurilor verzi” pot solicita informații privind procedura de donație la numărul de telefon 0744 972 642.

Proiectul este realizat împreună cu o echipă de voluntari ai Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din rândul cărora se remarcă tinerii cititori, în special liceeni, care fac și recomandări de lectură, promovate pe pagina de Facebook a instituției de cultură. 

Prima minibibliotecă stradală a fost lansată anul trecut, în data de 15 iulie, la Campusul Universității „Ovidius”.

Mai multe texte
Citește și