Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Constănțenii sunt încurajați să doneze cărți pentru minibibliotecile stradale

Proiectul „Raftul verde”, lansat de Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman” anul trecut în data de 15 iulie, când a fost inaugurată prima minibibliotecă stradală, se bucură de succes. Dovadă sunt „Rafturile verzi”, amplasate în locuri intens frecventate, care se golesc rapid. 

Conform reprezentaților Bibliotecii Județene Constanța, numai în ultimele două săptămâni peste o mie de cărți și reviste au ajuns la cititori fiind luate de pe „Rafturile verzi”. Acestea au fost selectate dintr-un număr mult mai mare de volume care au ajuns la bibliotecă prin intermediul donațiilor. 

Inițiatorii proiectului promit că în perioada următoare vor fi alimentate minibibliotecile stradale amplasate la Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Acvariu, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – Delfinariu, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” – intrarea vizitatorilor, Spitalul Județean – Policlinică, Campusul Universității „Ovidius” și Centrul Comercial VIVO.

Cărțile puse la dispoziție de minibibliotecile stradale se pot păstra sau se pot lăsa pe „Rafturile verzi” după ce au fost citite.

Proiectul „Raftul verde”, inițiat de Biblioteca Județeană Constanța, mizează, după cum susțin organizatorii, pe „încurajarea donațiilor de carte și proiectarea unei comunități a viitorului bazată pe generozitate, respect față de cultură, promovarea valorilor culturale și instalarea în mijlocul comunității a unei platforme solide de educație permanentă”.

Cei interesați să doneze cărți Bibliotecii Județene Constanța pentru alimentarea „Rafurilor verzi” pot solicita informații privind procedura de donație la numărul de telefon 0744 972 642.

Proiectul este realizat împreună cu o echipă de voluntari ai Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din rândul cărora se remarcă tinerii cititori, în special liceeni, care fac și recomandări de lectură, promovate pe pagina de Facebook a instituției de cultură. 

Prima minibibliotecă stradală a fost lansată anul trecut, în data de 15 iulie, la Campusul Universității „Ovidius”.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: