Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

„Eforie Colorat”, două luni cu filme, expoziții și ateliere creative

Vara aceasta, stațiunea Eforie Sud capătă, pentru al treilea an consecutiv, șarm și culoare, prin proiecții de film în aer liber, ateliere creative, concerte, expoziții de artă, invitație la lectură și jocuri pentru copii. 

Timp de două luni, în perioada 3 iulie-10 septembrie, Festivalul „Eforie Colorat”, ajuns la cea de-a treia ediție, invită publicul, în fiecare seară, începând cu ora 19.00, să petreacă timp de calitate.

Festivalul, fondat în anul 2021, este o inițiativă a Asociației Forumul Artelor Vizuale, punct de pornire fiind dorința de a reda comunității un spațiu uitat, fosta Grădină de Vară Cinemascop, cândva cel mai mare spațiu cultural de la Marea Neagră. 

Readusă în atenția publicului ca punct de atracție estivală, la Grădina Cinemascop vor fi proiectate, și anul acesta, proiecții în aer liber ale celor mai interesante producții actuale: filme de succes de la Hollywood, filme europene, documentare, scurtmetraje, filme experimentale. 

Serile de marți sunt rezervate secțiunii CineShort, dezvoltată în parteneriat cu Short Film Breaks. Serile de miercuri sunt dedicate filmului clasic, inclus în secțiunea RetroCinema și documentarelor din secțiunea Kinedok. Serile de joi vor avea farmec pentru prichindei, deoarece atunci vor fi proiectate animații de succes, incluse în secțiunea CineKids. 

În serile de vineri și sâmbătă, filmul european se va afla în prim-plan, iar secțiunea CineHit propune, în fiecare duminică, blockbustere internaționale. 

„Pe lângă filmele de animație, copiii sunt așteptați la Grădina Cinemascop în fiecare zi, cu spații de joacă, mese de ping-pong, lego sau fussball, printre multe altele. Părinții au la dispoziție și o bibliotecă pop-up, cu titluri hot, rupte din arșița verii, dar și o zonă de merch cu tot felul de surprize”, spun organizatorii. 

Acestor activități li se adaugă atelierele de pictură, organizate de Muzeul Național de Artă al României. 

Calendarul evenimentelor poate fi consultat pe pagina de Facebook a festivalului

CITEȘTE ȘI

Filmul „Horia”, proiecție specială la Constanța  

Lungmetrajul de debut al regizoarei Ana-Maria Comănescu, „Horia”, va fi proiectat la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența echipei. La proiecția de la Constanța, programată duminică, de la ora 17.00,  vor participa actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, împreună cu regizoarea Ana-Maria Comănescu. La finalul filmului, cei trei vor putea răspunde curiozității celor aflați în

Citește mai mult »

Un poem vocal-coregrafic  și o capodoperă verdiană, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide weekend-ul cultural sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.00, cu poemul vocal-coregrafic „L’heure d’Or de Paris”.  Spectacolul, cu muzică din creația marilor clasici şi chansonete, îi va aduce în fața publicului pe soprana Daniela Vlădescu și baritonul Marius Eftimie și pe colegii lor care vor asigura partea coregrafică a poemului: Cătălina

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: