Revista Tomis

Festivalul Internațional de Artă „Marea Neagră”

La Constanța se va desfășura săptămâna aceasta, în perioada 29 iunie – 4 iulie, Festivalul Internațional de Artă „Marea Neagră”, ediția a VIII-a, în prim-planul căruia se află cel mai vechi instrument muzical din lume, flautul. 

Evenimentul debutează joi, 29 iunie, la ora 18.00, la Muzeul de Artă Constanța, cu un recital cu artiști invitați din Coreea, alături de clasa de flaut a Colegiului de Arte „Regina Maria” Constanța. În programul recitalului sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: Bela Bartok, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Doppler, Gabriel Fauré, Johann Sebastian Bach.

Vineri, 30 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” este programat un concert simfonic extraordinar de flaut, sub bagheta dirijorului Sam Seung-Ryul Yang. Soliști sunt Chung Haein, Shin Eun Kyu și Ban Jun Seung.

În program sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: Ludwig van Beethoven – uvertura „Prometeu” și Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op.60, Carl Reinecke – Concertul pentru flaut în Re major și Domenico Cimarosa – Concertul pentru două flaute în Sol major.

Sâmbătă 1 iulie și duminică 2 iulie, la Colegiul Național „Regina Maria” au loc cursurile de măiestrie la flaut,care se vor încheia cu un concert susținut de Hearts of Vision Chamber Orchestra din Seul, sub conducerea muzicală a lui Lee Sang-Jae, avându-l solist pe Gabriel Marin. Concertul este programat duminică, 2 iulie, de la ora 19.00, în sala „Sergiu Celibidache” a colegiului constănțean.

Luni, 3 iulie, de la ora 11.00, orchestra de cameră „Hearts of Vision”, în componența căreia se află mulți artiști nevăzători, este invitată să cânte la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța. 

Festivalul Internațional de Artă „Marea Neagră” se va încheia marți, 4 iulie, de la ora 18.30, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” cu comedia „Micul infern”, de Mircea Ștefănescu, susținută de trupa de teatru „Thetis” a Asociației Nevăzătorilor Constanța.

Mai multe texte
Citește și