Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Festivalul Internațional de Artă „Marea Neagră”

La Constanța se va desfășura săptămâna aceasta, în perioada 29 iunie – 4 iulie, Festivalul Internațional de Artă „Marea Neagră”, ediția a VIII-a, în prim-planul căruia se află cel mai vechi instrument muzical din lume, flautul. 

Evenimentul debutează joi, 29 iunie, la ora 18.00, la Muzeul de Artă Constanța, cu un recital cu artiști invitați din Coreea, alături de clasa de flaut a Colegiului de Arte „Regina Maria” Constanța. În programul recitalului sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: Bela Bartok, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Doppler, Gabriel Fauré, Johann Sebastian Bach.

Vineri, 30 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” este programat un concert simfonic extraordinar de flaut, sub bagheta dirijorului Sam Seung-Ryul Yang. Soliști sunt Chung Haein, Shin Eun Kyu și Ban Jun Seung.

În program sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: Ludwig van Beethoven – uvertura „Prometeu” și Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op.60, Carl Reinecke – Concertul pentru flaut în Re major și Domenico Cimarosa – Concertul pentru două flaute în Sol major.

Sâmbătă 1 iulie și duminică 2 iulie, la Colegiul Național „Regina Maria” au loc cursurile de măiestrie la flaut,care se vor încheia cu un concert susținut de Hearts of Vision Chamber Orchestra din Seul, sub conducerea muzicală a lui Lee Sang-Jae, avându-l solist pe Gabriel Marin. Concertul este programat duminică, 2 iulie, de la ora 19.00, în sala „Sergiu Celibidache” a colegiului constănțean.

Luni, 3 iulie, de la ora 11.00, orchestra de cameră „Hearts of Vision”, în componența căreia se află mulți artiști nevăzători, este invitată să cânte la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța. 

Festivalul Internațional de Artă „Marea Neagră” se va încheia marți, 4 iulie, de la ora 18.30, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” cu comedia „Micul infern”, de Mircea Ștefănescu, susținută de trupa de teatru „Thetis” a Asociației Nevăzătorilor Constanța.

CITEȘTE ȘI

„Turandot”, ultimul spectacol al lunii februarie, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă publicului duminică, 25 februarie, ultimul spectacol al lunii Făurar, care este și ultima operă compusă de Giacomo Puccini – neterminată, dar continuată de discipolul său, Franco Alfano – „Turandot”.

Spectacolul, cu o mare încărcătură dramatică, este programat de la ora 18.30 și îi are în distribuție pe: Akiko Hayakawa –

Citește mai mult »

Duo Kitharsis, în concert extraordinar la Constanța

De Dragobete, apreciatul grup muzical Duo Kitharsis, cu o impresionantă carieră în țară și peste hotare, va cânta la Constanța, la Muzeul de Artă Populară, începând cu ora 16.00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Concertul pe care îl propun cei doi muzicieni, Alexandra Petrişor, născută la Constanța  şi Dragoş Horghidan, născut la Cernavodă,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: