Revista Tomis

„Fantezie”, tema din acest a Festivalului de Artă din Techirghiol

Muzică, teatru, film, expoziții și concerte. Toate acestea se vor găsi în programul Festivalului de Artă din Techirghiol, ediția a II-a, care se va desfășura în perioada 24-27 august în cocheta localitate constănțeană cunoscută în întreaga lume pentru virtuțile terapeutice ale nămolului sapropelic. 

Tema din acest an a festivalului este „Fantezie”, iar în jurul acesteia se vor organiza o suită de evenimente pentru toate vârstele și gusturile.

După cum precizează organizatorii, pe parcursul celor patru zile de festival vor avea loc: spectacole pentru copii, competiție de scurtmetraje produse independent, spectacole de stradă, proiecție de lungmetraje vechi, ateliere de improvizație, întâlniri cu personaje de poveste, ateliere de film, concerte, expoziții de pictură, artă culinară locală, artă fotografică, creații de tip handmade. 

La fel ca și la ediția precedentă, și anul acesta este lansată o competiție internatională de film, la care se pot înscrie producători, regizori, scenariști din întreaga lume, cu scurtmetraje de maximum 20 de minute, cu tema „Fantezie”. Preselecția filmelor se va face până pe 1 august. 

Cele mai bune scurtmetraje vor fi proiectate în cele patru zile ale festivalului, iar cele mai bune filme vor fi premiate, în ultima seară, în cadrul unei gale festive. Detaliile despre competiție sunt disponibile pe site-ul festivalului, techirfest.ro.

Programul festivalului nu este încă definitivat. 

Festivalul de Artă din Techirghiol / Techirghiol Art Festival este o inițiativă culturală independentă prin care organizatorii își propun: renașterea urbană prin artă, promovarea noilor artiști, dezvoltarea unui turism responsabil și, nu în ultimul rând, aducerea în prim-plan a multiculturalismului.

Mai multe texte
Citește și