Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu, premiată la Galați

Scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu, cetățean de onoare al Constanței și artist emerit al Teatrului de Stat, a obținut la finalul lunii mai încă un premiu important, care se adaugă nenumăratelor distincții obținute de-a lungul anilor. 

Recent, aceasta s-a întors la Constanța cu Premiul pentru Scenografie, obținut la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați, pentru spetacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți”, producție a Teatrului pentru Copii și Tineret „Imaginario” din Ploiești. 

La fel ca și în celelalte spectacole ale sale și în „Ali Baba și cei 40 de hoți” constănțeanca Eugenia Tărășescu-Jianu, prin profesionalismul care o caracterizează, a investit multă muncă și pasiune, distincția fiind o recunoaștere a valorii sale. 

În acest sens amintim că în anul 2017 Senatul Uniunii Teatrale din România (UNITER) i-a conferit Premiul pentru teatru de păpuşi şi marionete. 

Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” s-a desfășurat la Galați în perioada 22-27 mai. 

Juriul, prezidat de prof. univ. dr. habil Anca Doina Ciobotaru de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” , a fost alcătuit din criticul de teatru Irina Zlotea și din managerul Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu Mureș, regizorul Gavril Cadariu.

Pe lângă Premiul pentru Scenografie, spectacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți”, regizat de Oana Leahu, a mai fost distins și cu Premiul pentru Muzică, obținut de compozitorul Cári Tibor. 

Artistul  a colaborat și cu Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța, în 2019 și 2020, semnând muzica pentru spectacolele „Degețica”, după Andersen și „Pescarul și sufletul său”, după Oscar Wilde, ambele în regia lui Toma Hogea.

CITEȘTE ȘI

„Epistole către Ovidiu” de pe trei continente  

„Epistole către Ovidiu” („Letters to Ovid” / „Lettres à Ovide”) este numele volumului aflat în curs de apariție la editura Eikon din București, sub coordonarea constănțeanului Ion Codrescu.

Această carte s-a născut în urma unor exerciții de admirație pentru marii artiști care au pictat înaintea mea, fiind inspirați de poemele lui Ovidiu. Urmându-le exemplul și păstrând proporțiile – între măreția

Citește mai mult »

Scriitorul francez Daniel Cario vine la Constanța

Scriitorul francez Daniel Cario va fi prezent în orașul de la malul mării, zilele acestea, la invitația Alianței Franceze din Constanța, pentru a participa la o serie de manifestări culturale. 

Startul activităților se va da luni, 2 octombrie, de la ora 11.00, la sediul Alianței Franceze din Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 14, unde va loc o masă

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: