Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu, premiată la Galați

Scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu, cetățean de onoare al Constanței și artist emerit al Teatrului de Stat, a obținut la finalul lunii mai încă un premiu important, care se adaugă nenumăratelor distincții obținute de-a lungul anilor. 

Recent, aceasta s-a întors la Constanța cu Premiul pentru Scenografie, obținut la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați, pentru spetacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți”, producție a Teatrului pentru Copii și Tineret „Imaginario” din Ploiești. 

La fel ca și în celelalte spectacole ale sale și în „Ali Baba și cei 40 de hoți” constănțeanca Eugenia Tărășescu-Jianu, prin profesionalismul care o caracterizează, a investit multă muncă și pasiune, distincția fiind o recunoaștere a valorii sale. 

În acest sens amintim că în anul 2017 Senatul Uniunii Teatrale din România (UNITER) i-a conferit Premiul pentru teatru de păpuşi şi marionete. 

Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver” s-a desfășurat la Galați în perioada 22-27 mai. 

Juriul, prezidat de prof. univ. dr. habil Anca Doina Ciobotaru de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” , a fost alcătuit din criticul de teatru Irina Zlotea și din managerul Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu Mureș, regizorul Gavril Cadariu.

Pe lângă Premiul pentru Scenografie, spectacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți”, regizat de Oana Leahu, a mai fost distins și cu Premiul pentru Muzică, obținut de compozitorul Cári Tibor. 

Artistul  a colaborat și cu Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța, în 2019 și 2020, semnând muzica pentru spectacolele „Degețica”, după Andersen și „Pescarul și sufletul său”, după Oscar Wilde, ambele în regia lui Toma Hogea.

CITEȘTE ȘI

„Turandot”, ultimul spectacol al lunii februarie, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă publicului duminică, 25 februarie, ultimul spectacol al lunii Făurar, care este și ultima operă compusă de Giacomo Puccini – neterminată, dar continuată de discipolul său, Franco Alfano – „Turandot”.

Spectacolul, cu o mare încărcătură dramatică, este programat de la ora 18.30 și îi are în distribuție pe: Akiko Hayakawa –

Citește mai mult »

Duo Kitharsis, în concert extraordinar la Constanța

De Dragobete, apreciatul grup muzical Duo Kitharsis, cu o impresionantă carieră în țară și peste hotare, va cânta la Constanța, la Muzeul de Artă Populară, începând cu ora 16.00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Concertul pe care îl propun cei doi muzicieni, Alexandra Petrişor, născută la Constanța  şi Dragoş Horghidan, născut la Cernavodă,

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: