Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Festivalul Filmului Kazah la Constanța

Timp de două zile, cinefilii constănțeni sunt invitați să participe la ediția 2023 a Festivalul Filmului Kazah, eveniment care va fi găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, între 6 și 7 iulie.

Festivalul se va deschide marți, 6 iunie, de la ora 17.30, cu proiecția filmului istoric „Tomiris”, regizat în anul 2019 de Akan Satayev, avându-i în distribuție pe actorii Erkebulan Dairov, Almira Tursyn și  Adil Akhmetov.

La deschidere va fi prezent și noul Ambasador Extraordinar și Plenipotentiar al Republicii Kazakhstan în România, Excelența Sa Ali Yerlik.

Miercuri, 7 iunie, de la ora 17.30, în programul festivalului este inclusă drama „The Road to Mother”/ „Drumul către mama”, regizată în anul 2016 tot de Akan Satayev. 

Cel de-al treilea și ultimul film din cadrul festivalului este „Walnut Tree”/ „Nucul”, programat miercuri, 7 iulie, de la ora 19.30. Comedia „Nucul” este regizată de Yerlan Nurmukhambetov

Intrarea la proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Festivalul de Film Kazah este organizat de Consulatul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanța și Ambasada Republicii Kazahstan în România.

CITEȘTE ȘI

Povestea mai puțin cunoscută a mărțișorului-monedă

Pasionații de tradiții, care doresc să afle povestea mărțișorului, simbol al primăverii, sunt așteptați până 10 martie la Muzeul de Artă Populară Constanța pentru a vedea expoziția „Mărțișoare din perioada Regalității”, care reunește piese din colecția privată a lui Georgian Anghel, un pasionat numismat, filatelist și cartofil, de profesie căpitan de port superior.  

Pe lângă monedele pe care sunt imprimate efigiile regilor și reginelor României,

Citește mai mult »

„Mărțișoare cu inimioare” și un poem vocal-coregrafic, la Teatrul „Oleg Danovski”

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, luna martie debutează vineri cu recitalul „Mărțișoare cu inimioare”. 

Evenimentul, programat vineri, 1 martie, de la ora 19.00, îi va avea în prim-plan pe soliștii Gabriela Dobre, Georgiana Medeleanu, Silviu Vizan, Florian Popa, Valentin Vadamoiu, Eric Dobriceanu și Florian Popa. Aceștia vor cânta în foaierul teatrului, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. 

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: