Revista Tomis

Festivalul Filmului Kazah la Constanța

Timp de două zile, cinefilii constănțeni sunt invitați să participe la ediția 2023 a Festivalul Filmului Kazah, eveniment care va fi găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, între 6 și 7 iulie.

Festivalul se va deschide marți, 6 iunie, de la ora 17.30, cu proiecția filmului istoric „Tomiris”, regizat în anul 2019 de Akan Satayev, avându-i în distribuție pe actorii Erkebulan Dairov, Almira Tursyn și  Adil Akhmetov.

La deschidere va fi prezent și noul Ambasador Extraordinar și Plenipotentiar al Republicii Kazakhstan în România, Excelența Sa Ali Yerlik.

Miercuri, 7 iunie, de la ora 17.30, în programul festivalului este inclusă drama „The Road to Mother”/ „Drumul către mama”, regizată în anul 2016 tot de Akan Satayev. 

Cel de-al treilea și ultimul film din cadrul festivalului este „Walnut Tree”/ „Nucul”, programat miercuri, 7 iulie, de la ora 19.30. Comedia „Nucul” este regizată de Yerlan Nurmukhambetov

Intrarea la proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Festivalul de Film Kazah este organizat de Consulatul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanța și Ambasada Republicii Kazahstan în România.

Mai multe texte
Citește și