Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tur cultural tematic „La țărm de Marea Neagră”

După succesul pe care l-a înregistrat turul cultural „Case celebre din Constanța veche“, organizat în ajunul zilei orașului, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează un eveniment tematic similar, miercuri, 24 mai, începând cu ora 17.00. 

Turul cultural cu tema „La țărm de Marea Neagră” va fi susținut de prof. dr. Răzvan Raul Ivan și are ca scop promovarea istoriei marinei arătând, totodată, importanța pe care Portul Constanța a jucat-o în evoluția orașului. Din prezentare nu vor lipsi poveștile despre bătăliile pe mare și epavele care se găsesc în Marea Neagră. 

Turul se va desfășura după următorul traseu: statuia Lupoaicei – Palatul Regal – Piața Ovidiu – Moscheea Regală „Carol I” – strada Arhiepiscopiei – statuia „Timonierul” (sculptor Ada Georgescu Medrea) – grupul statuar „Pescarii” (sculptor Cornel Medrea) – Monumentul Marinarilor – Cazinoul.

Plecarea se va face de la statuia Lupoaicei din Constanța, iar participarea este gratuită.

Turul ghidat din data de 24 mai este dedicat şi Zilei Eroilor, marcată de praznicul Înălţării Domnului.

Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor. 

Turul cultural din data de 20 mai, cu tema „Case celebre din Constanța veche“ s-a desfășurat după traseul: Palatul Regal – Casa Grigorescu – Casa Alleon – Piața Ovidiu – Casa Hrisicos – Casa Damadian – Casa cu Lei – Casa Manicatide – Casa Pâslă – Casa Titus Cănănău – Casa Kogălniceanu – Casa Pilescu.

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: