Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Irisa Filip, o tânără pianistă, în recital la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” îi invită pe melomanii constănțeni, în această miercuri, de la ora 19.00, în foaier, la un recital de pian susținut de tânăra pianistă Irisa Filip

În program se regăsesc lucrări compuse de: Carl Filtsch – Şase mici preludii, Impromptu nr. 2 în Si bemol minor, Adieu și Barcarola, Frederic Chopin – Barcarola op. 60 în Fa diez major şi Poloneză-fantezie op. 61 în La bemol major, Franz Liszt – Studiul Transcendental nr. 8 „Wilde Jagd”, Arthur Rubinstein – Melodie în F şi Sigismund Thalberg – Nocturna op. 28. 

Elevă la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, unde studiază pianul la clasa profesorului Ioan Caruțiu, Irisa Filip are un parcurs artistic impresionant. 

Olimpică națională la muzică, Irisa Filip este singura laureată a Concursul-Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch”, organizat în anul 2018, la Sibiu, care a obținut trei premii. Este vorba despre Premiul I, Premiul Special „Peter Szaunig” și premiul publicului. Tripla sa performanță s-a repetat în anul 2021 la concursului internațional din Serbia „Piccolo Piano Talents”, unde a fost recompensată cu Trofeul concursului, Premiul I și Premiul Publicului. 

În anul 2022, Irisa Filip a fost distinsă cu Premiul Special „George Enescu” și cu Premiul Special al Institutului Liszt în cadrul Festivalului „Piano Star”. Anul acesta, tânăra pianistă a primit Premiul Special „Frederic Chopin” și Premiul I în cadrul competiției internaționale „Irina Șatchi”.

Tânăra pianistă a avut ocazia să se perfecționeze în arta pianistică alături de profesori și pianiști renumiți precum: Thomas Böckheler – Universitatea „Mozarteum” Salzburg, Austria, Florian Mitrea – Academia Regală de Muzică din Londra, Marea Britanie, Octavian Renea – Camerloher Musikschule Murnau, Germania, Graeme McNaught, Petras Geniusas și Aaron Schorr – Conservatorul Regal din Scoția, William Fong – Purcell School, Londra, Marea Britanie, Daniel Goiți – Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Viniciu Moroianu, Lavinia Coman, Toma Popovici – Universitatea de Muzică București.

Biletele pentru acest recital costă 10 lei și se pot procura de la agenția din incinta Teatrului „Oleg Danovski”. 

Copiii, elevii și studenții, pe baza carnetului de elev / student vizat la zi, beneficiază de acces gratuit.

CITEȘTE ȘI

Filmul „Horia”, proiecție specială la Constanța  

Lungmetrajul de debut al regizoarei Ana-Maria Comănescu, „Horia”, va fi proiectat la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența echipei. La proiecția de la Constanța, programată duminică, de la ora 17.00,  vor participa actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, împreună cu regizoarea Ana-Maria Comănescu. La finalul filmului, cei trei vor putea răspunde curiozității celor aflați în

Citește mai mult »

Un poem vocal-coregrafic  și o capodoperă verdiană, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide weekend-ul cultural sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.00, cu poemul vocal-coregrafic „L’heure d’Or de Paris”.  Spectacolul, cu muzică din creația marilor clasici şi chansonete, îi va aduce în fața publicului pe soprana Daniela Vlădescu și baritonul Marius Eftimie și pe colegii lor care vor asigura partea coregrafică a poemului: Cătălina

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: