Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Înscrieri pentru Bienala Națională de Pictură Constanța – 2023 2023

Muzeul de Artă Constanța va organiza, între 1 iulie și 31 august, cea de-a doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură Constanța.

Ediția de anul acesta este dedicată memoriei primelor două directoare ale Muzeului de Artă Constanța, dr. Florica Cruceru (20 octombrie 1926-3 mai 2021) și dr. Doina Păuleanu (29 martie 1948-23 decembrie 2020). După cum menționează organizatorii, cele două „au contribuit, pe rând, la sporirea remarcabilă a patrimoniului muzeal și, prin scrierile lor și expozițiile organizate, au promovat arta românească modernă și contemporană, mai ales pe cea a artiștilor dobrogeni”. 

Cei care doresc să participe, artiști plastici membri ai UAPR și absolvenţi ai academiilor și universităţilor de artă, se pot înscrie online, în perioada 20 aprilie – 25 mai 2023, la adresa de  e-mail: bienalaconstanta@gmail.com.

Se vor face zece nominalizări și se vor acorda premii și mențiuni cu valori cuprinse între 2.000 și 5.000 lei. Premiul Special „Doina Păuleanu” și Premiul Special „Florica Cruceru” au o valoare de 2.500 lei fiecare. În situația neacordării unor premii, juriul își rezervă dreptul de a redistribui sumele respective prin atribuirea mai multor mențiuni.

Lucrarea distinsă cu Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța. Premianții acestei ediții și nominalizații vor fi invitați să participe gratuit la Tabăra de Pictură Constanța 2023, pe care Muzeul de Artă Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, o va organiza anul acesta, în luna septembrie. 

Regulamentul Bienalei Naționale de Pictură Constanța – 2023 este disponibil pe site-ul Muzeului de Artă Constanța: https://muzeuldeartaconstanta.ro/2023/03/27/bienala-nationala-de-pictura-constanta-2023/

Prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură Constanța s-a desfășurat  în perioada 1-31 iulie 2021 și a purtat numele regretatei Doina Păuleanu.

CITEȘTE ȘI

„Tu”, o invitație la meditație în universul sculptorului Aurel Vlad

„Tu”, eu, noi… Sculptorul bucureștean Aurel Vlad ne invită, în această toamnă, la Muzeul de Artă Constanța să ne descoperim, să aflăm Omul, în toată măreția și nefericirea sa, într-o expoziție-eveniment, „dureros de frumoasă”, după cum a descris-o colega sa mai tânără, sculptorița Lelia Rus-Pîrvan, care i-a și fost studentă la Universitatea Națională de Arte din București. 

Expoziția lui Aurel

Citește mai mult »

Ofertă specială de Ziua Cinematografelor, la Centrul „Jean Constantin” 

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” sărbătorește Ziua Cinematografelor invitând cinefilii la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, sâmbătă, 23 septembrie, pentru a urmări filme la un preț special: 10 lei/ proiecție. 

„Sărbătorim după o vară importantă în care românii s-au relaxat la cinema, iar numărul de bilete vândute demonstrează o dată în plus că cinematograful rămâne un

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: