Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Înscrieri pentru Bienala Națională de Pictură Constanța – 2023 2023

Muzeul de Artă Constanța va organiza, între 1 iulie și 31 august, cea de-a doua ediție a Bienalei Naționale de Pictură Constanța.

Ediția de anul acesta este dedicată memoriei primelor două directoare ale Muzeului de Artă Constanța, dr. Florica Cruceru (20 octombrie 1926-3 mai 2021) și dr. Doina Păuleanu (29 martie 1948-23 decembrie 2020). După cum menționează organizatorii, cele două „au contribuit, pe rând, la sporirea remarcabilă a patrimoniului muzeal și, prin scrierile lor și expozițiile organizate, au promovat arta românească modernă și contemporană, mai ales pe cea a artiștilor dobrogeni”. 

Cei care doresc să participe, artiști plastici membri ai UAPR și absolvenţi ai academiilor și universităţilor de artă, se pot înscrie online, în perioada 20 aprilie – 25 mai 2023, la adresa de  e-mail: bienalaconstanta@gmail.com.

Se vor face zece nominalizări și se vor acorda premii și mențiuni cu valori cuprinse între 2.000 și 5.000 lei. Premiul Special „Doina Păuleanu” și Premiul Special „Florica Cruceru” au o valoare de 2.500 lei fiecare. În situația neacordării unor premii, juriul își rezervă dreptul de a redistribui sumele respective prin atribuirea mai multor mențiuni.

Lucrarea distinsă cu Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța. Premianții acestei ediții și nominalizații vor fi invitați să participe gratuit la Tabăra de Pictură Constanța 2023, pe care Muzeul de Artă Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, o va organiza anul acesta, în luna septembrie. 

Regulamentul Bienalei Naționale de Pictură Constanța – 2023 este disponibil pe site-ul Muzeului de Artă Constanța: https://muzeuldeartaconstanta.ro/2023/03/27/bienala-nationala-de-pictura-constanta-2023/

Prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură Constanța s-a desfășurat  în perioada 1-31 iulie 2021 și a purtat numele regretatei Doina Păuleanu.

CITEȘTE ȘI

Povești vechi de când lumea, „scrise” pe ouă de Fevronia Ciortan și „ucenicii” săi

De profesie economist, Fevronia Ciortan are, de mai bine de un deceniu, o mare pasiune: încondeierea ouălor. Este modul în care se relaxează după o zi înconjurată de cifre.  Ouăle „muncite”, pe care le înnobilează cu motive ancestrale, spun povești despre viață, moarte, înviere, credință, cosmogonie, tradiții și ocupații vechi. Povești încifrate în vechile simboluri pe care le scrie cu

Citește mai mult »

Seara de duminică în compania unui celebru bufon

În această săptămână, pe agenda Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se află un singur spectacol, o lucrare de referință din creația lui Giuseppe Verdi, „Rigoletto”.  Drama bufonului Rigoletto va fi prezentată publicului împătimit de operă duminică, 21 aprilie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului francez Arnaud Pairier.  În rolul titular, publicul îl va vedea și asculta

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: