Revista Tomis

„Seaside Stories”, patru nominalizări la Premiile UNITER

Teatrul de Stat Constanța este nominalizat de patru ori la ediția din acest a premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER). Performanța se datorează spectacolului regizat de Radu Afrim, „Seaside Stories”, care are la bază texte ale unor autori contemporani  – Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija – și un poem scris de Nina Cassian. 

„Seaside Stories” este nominalizat la categoria Cel mai bun spectacol, singura nominalizare de acest fel  obținută vreodată de Dramaticul constănțean. 

În cursa pentru Premiile UNITER intră și doi artiști din distribuție: Nina Udrescu, care are un rol tăcut, dar remarcabil prin trăire, la nivel interior și gestual, în tabloul „Fragil“, de Simona Goșu și actorul Theodor Șoptelea, care-l interpretează, printre altele, cu o cuceritoare expresivitate pe Relu Pescărelu`, un fel de genius loci al plajei. Nina Udrescu este nominalizată la premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, iar colegul său mai tânăr, la categoria Cel mai bun actor în rol secundar. 

De asemenea, tânărul scenograf Theodor Cristian Niculae este nominalizat la categoria Debut, pentru scenografia spectacolului „Seaside Stories”, performanța sa de a aduce pe scenă marea și nisipul nefiind trecute cu vederea de specialiștii UNITER care au făcut, anul acesta, nominalizările. 

Este vorba despre criticul de teatru Doru Mareș, scenografa Maria Miu, criticul de teatru Victor Scoradeț, regizoarea Iris Spiridon și teatrologul Carmen Stanciu.

Gala UNITER, ediția a XXXI-a, mai aduce o distincție importantă Constanței, în mod indirect, deoarece Carmencita Brojboiu, născută în urbea de la Marea Neagră, va primi, la propunerea Senatului UNITER,  „Premiul pentru întreaga activitate – scenografie”.

Mai multe texte
Citește și